Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σαν ναυαγός στην έρημο

Σερνοντας τα πόδια μετά από - ουσιαστικά - τρεις χαμένες εβδομαδες - λόγω γρίππης και τραυματισμού - έγινε ξανά τρέξιμο στο Σειχ Σου το Σάββατο όπου παρά τις αντιθετες προβλέψεις των μετεωρολόγων , ούτε καλό καιρο είχε, ούτε ζέστη , ούτε τίποτε.

Τέλος πάντων, όλα κι όλα 10 χλμ βγήκαν και αυτά με το ζορι καθώς ο οργανισμός είναι μάλλον ταλαιπωρημένος. Ελπίδα ότι στις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα επανέλθω γιατί μας βλέπω για το δεκάρι (όχι ότι πειράζει και τόσο...) στις 1-4-2012 και παει τζαμπα τόση προπόνηση.
Θα δείξει και ο αγώνας στο Διον όπου θα πάω για το παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής ταχύτητας και αργοπορίας.
Εντύπωση μου έκανε πόσο λίγο  κόσμο είχε στο βουνό το πρωί ...
Να και δύο φωτό. 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Να θες ν'αγιασεις...

Και να μην μπορείς.
Πάνω που φθάνεις στο πιο κρίσιμο σημείο όλα ήρθαν τούμπα.
Πρώτα ο τραυματισμός - που ξεπεράστηκε- και μετά τρεις μέρες πυρετό 39-40 να σε ξετινάζει. Και ακολουθεί τριήμερο Καθαράς Δευτέρας με χρόνο για προπόνηση και να μην μπορώ να κουνηθώ από το κρεβάτι μέχρι την τηλεόραση.
Χάθηκαν δύο εβδομάδες προπόνησης με πολλά και χρήσιμα χιλιόμετρα.
Τέλος πάντων . Μια τελευταία προσπάθεια στο τριήμερο, δοκιμή στο ΔΙΟΝ  στις 4 Μαρτίου και το πολύ πολύ να τρέξουμε το δεκάρι στον Αλεξάνδρειο.
Να πάρει...

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Απολαυστικό το τρέξιμο την Κυριακή το πρωί. Καταπληκτικός καιρός , υπέροχη θέα.
22-23 χλμ σε χαλαρό ρυθμό , χωρίς πολλές επιλογες διαδρομής μια και  φθάσαμε  πάλι μέσα στην Εξοχή.
Με τέσσερα μεγάλα τρεξίματα ακόμη δεν φαντάζει βουνό πια η προπόνηση.
Υπάρχει βέβαια η αγωνία , αν αρκεί η προπόνηση ή θα μας μαζεύουν από την ΕΟ Θεσ/κης Γιαννιτσών και αν θα αντέξει το πόδι που μετά το Κυριακάτικο τρέξιμο έμοιαζε με μολύβι.
Είπαμε . Δεν είμαστε αθλητές . Κανονικοί άνθρωποι ειμαστε με την φιλοδοξία να τρέξουμε τον μαραθώνιο .  Σε κάθε περίπτωση ομως μετράει η προσπάθεια . Τεστ την μεθεπόμενη  Κυριακή στο Δίον. 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πλησιάζει

Πλησιάζει. Ενάμισης μήνας έμεινε. Και ακόμα με πονάει το πόδι να πάρει ο διάολος . Μετά από 530 χιλιόμετρα προπόνηση...Αμαρτία είναι να μην πάω. Να και οι αφίσσες


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πεθαίνει ο χειμώνας

Τελευταια κρύα. Πρόβλεψη για πολύ κρύο αύριο αλλα τελειώνει ο χειμώνας . Φτάνει Καθαρά Δευτέρα και από την Κυριακή ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ε ρε κάτι τρεξίματα που θα γίνουν...
Τι χαρταετοι και εκδρομές.
Έτσι και σήμερα το μεσημέρι εκμεταλλευόμενος την λιακάδα έκανα ένα "μεσαίο"  12αρι μέχρι τους Πυλώνες και το καταευχαριστήθηκα, αφενός μεν λόγω καλού καιρού, αφετέρου γιατί φαινεται οτι μάλλον - παρά κάποιες μικρές ενοχλήσεις - ξεπερνάω το πρόβλημα της θλάσης στο δεξί πόδι.  Ίσως να τα καταφερω τελικά για την πρώτη Απριλίου...
Το μόνο που μου την έσπασε - πραγματικά - ήταν λίγο πριν από την πρώτη γέφυρα κάποιος αλιτήριος πέταξε τα κομάτια κάποιου επίπλου δίπλα στον δρόμο . Γιατί ρε κερατά... Αφού ο Δήμος τα μαζεύει με ένα τηλεφώνημα...
Πότε θα πιάσω έναν τέτοιο στα χέρια μου θα την πληρώσει για όλους τους άλλους. Πριν από χρόνια είχα τσακώσει έναν να πεταει παλιά σανίδια στο δάσος κοντά στο Φιλιππείο. Και ήταν ένας συμπαθητικός ανθρωπάκος . Τον κατήγγειλα στο δασαρχείο (είχα κρατήσει τα νούμερα της πινακιδας του ) και τουλάχιστον πήγε την αλλη μέρα και τα μάζεψε...
Αυτοί ολοι είναι σαν και μας . Σαν τους φίλους μας, τους συγγενείς μας. Λίγο σκέψη χρειάζεται για να μην πετάξεις τα σκουπίδια σου στο δάσος. Αλλά ποιος σκέφτεται πια...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Καταραμένο στάδιο

Δεν το λέω σοβαρά. Καλά που υπάρχει κι αυτό. Αλλά λίγο προσοχή . Τόσος κόσμος το χρησιμοποιεί δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι να επιδιορθωθούν οι άκρες του που έχει φύγει το ταρτάν και έχει βγει το τσιμέντο?
Δεν μ'αρέσει να γκρινιάζω. Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει άνθρωπος να μην γκρινιάζει.
Ξέρω ότι δεν θα γίνουμε ποτέ χώρα γνήσια Ευρωπαϊκή - ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ακόμη όμως και σ'αυτόν τον υποτομέα ανθρώπινης δραστηριότητας, της αθλητικής δραστηριότητας των πολιτών - δημοτών  θα μπορούσε να γίνει κάτι.
Γίνονται έργα στην παραλία. Ωραία έργα - πράγματι .
Χάθηκε όμως  ένας χωματόδρομος που να ενώνει τα θεματικά πάρκα? Να σταματήσουμε να τρέχουμε στο πλακάκι και τα παιδιά να θυμηθούν τι σημαίνει χώμα. Καλά και τα μάρμαρα και οι γρανίτες και τα σέα. Υπάρχουν όμως και άλλες ιδέες - εν προκειμένω και φθηνές. Αντί να στρώσεις μια λωρίδα με μάρμαρα, στρώστη με χώμα , ή έστω με μια μαλακή άσφαλτο.
Έγραψα τις προάλλες για το βουνό , για τα σχέδιά τους. Θα μου πεις παλιά τα νέα . Μας νοιάζει όμως πολύ.
Τέλος πάντων .
Στη χωρα του τσιμέντου ποιος βρήκε το μυαλό για κάτι απλό...
Τέλος πάντων . Για όσους προπονούνται για μαραθώνιο να και μια φωτογραφία. Προσέξτε την ενυδάτωσή σας...

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Χωρις σοβαρή προπόνηση αλλα μερικές επισκέψεις στο γυμναστήριο έδειξαν ότι μάλλον απο βδομάδα θα είμαστε καλα.
Υπάρχει και ο αγώνας στο Δίον στις 4 Μαρτίου (βλ link : http://www.runningnews.gr/?id=10384&range=0)
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και διοργανώνουν αγώνες, σε τόσο  ωραία μέρη , με μεγάλη μάλιστα  συμμετοχή. Αυτός είναι εθελοντισμός με πραγματική προσφορά .Μπράβο στον   Σύλλογο Δρομέων Ζευς και τον τοπικό Δήμο Δίου Ολύμπου.
Ελπιζω ότι θα είμαστε εκεί και οι τρεις μας χωρίς τραυματισμούς με μια τελυταία προσπάθεια να προλάβουμε (να προλάβω να πω καλύτερα) τον αγώνα της Πέλλας.
Να και η αφίσσα του αγώνα:

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ

Άμα είσαι να είσαι. Γκαντέμης . Μετά από 500+ χιλιόμετρα προπόνησης την Κυριακή το πόδι παρέδωσε το πνεύμα στην κατηφόρα. Αν είναι δυνατόν. Και ήταν από τα καλύτερα τρεξίματα στην ανηφόρα. Πάνω από την ομίχλη που είχε καλύψει την πόλη και μέσα στον ήλιο. Ας ελπίσουμε ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει επανέλθει το καταραμένο ...
Να και δύο φωτογραφίες...

Στην κατηφόρα από Εξοχή

Η πόλη μέσα στην ομίχλη από ψηλά

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ

Ειμαι συγχυσμενος. Πολυ. Θυμάστε ότι με τα έργα διαπλατυνσης δρομων στο Σειχ Σου ξυρισαν εκατονταδες δεντρα στον χωματοδρομο απο Πυροσβεστικη προς Εξοχη και σταματησαν μετα απο τις αντιδρασεις του κοσμου. Δικαιολογια ηταν η αντιπυρικη προστασια ενω από τη Νομαρχια εσκιζαν τα ιματια τους οτι δεν θα κανουν ασφαλτοστρωση του δρομου.
Φυσικα λογικο ηταν να πιστευουμε - παρα τις διαψευσεις τους -  οτι απωτερος στοχος ειναι ακομα ενας ασφαλτοστρωμενος δρομος για να εξυπηρετουνται ολοι εκεινοι που χτιζουν στις παρυφες του δασους (ουσιαστικα μεσα στο δασος) προς την Εξοχη.
Διαβαστε:
4. Βελτίωση και κατασκευή τεχνικών έργων δασικού οδικού αντιπυρικού δικτύου (Π.Κ.Μ. - Δασαρχείο Θεσσαλονίκης) 
Η παρέμβαση περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση των εργασιών βελτίωσης και κατασκευής τεχνικών έργων όπως διαπλατύνσεις καταστρώματος, διάνοιξη τάφρων, επένδυση των τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών και ασφαλτόστρωση του δρόμου Χίλια Δένδρα - Εξοχή. 
Το σχετικο link ειναι http://www.seihsou.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=31

Στη σελιδα για το Σειχ Σου της Περιφερειας Κεντρικης Μακεδονιας το γραφει : Ασφαλτοστρωση .
Ξεχαστε το Σειχ σου οπου τρεχετε και τρεχουμε. Θελουν να το κανουν κι αυτο δρομο για να μην χανουν την ωρα τους ολοι αυτοι που εχουν χτισει τα ωραια σπιτακια τους από την πλευρα της Εξοχης
Αυτοι δεν ειναι ανθρωποι - ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ .  Μακαρι να ψοφησουν τα γομαρια...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Να πάρει....

Βρέχει . Και κάνει και κρύο.
Και έχασα και μια μεσοβδόμαδη προπόνηση. Και τωρα πρέπει να τρέχω (κυριολεκτικά) βραδιάτικα γιατί την Κυριακή έχω πολλά χιλιόμετρα.
Το μόνο που με ζεσταίνει είναι ότι στο στάδιο θα έχει κι άλλους τρελλούς που θέλουν να "βγάλουν" τα χιλιομετρά τους.
Πάμε,  και ραντεβού στο βουνό την Κυριακή για τα μεγάλα τρεξιματα 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΥΟ

Καλά με τετοιο κρύο θα πας να τρέξεις ?
Κλασική ατάκα όλων των από γύρω.
Όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχουν άλλες ενστάσεις . Γιατί σηκώνεσαι τόσο νωρίς ? (ή αργά) , κάτσε να ξεκουραστείς , που θα πας τέτοια ώρα , μα δεν έφαγες κλπ κλπ .
Όρεξη νάχει κανείς να ακούει αντιρρήσεις για το τρέξιμο.
Τώρα ειναι το κρύο.
Μα αυτές ειναι οι καλίτερες ημέρες για τρεξιμο. Εμένα με ενοχλεί μόνο η βροχή και αυτή αν είναι πολύ δυνατή. Το κρύο όχι. Καλίτερα μάλιστα.
Μετά το ζέσταμα νιώθεις σούπερ αρκεί να φυλαχτείς μετά το τρέξιμο και κατά τη διάρκεια των διατάσεων.
Οπότε μην μασάτε από συμβουλές "ενδιαφέροντος". Πάτε για τρέξιμο όσο κρύο κι αν κάνει, Ντυθείτε καλά - όχι υπερβολικά. Ένα τι - σερτ+ ένα φούτερ με αντιανεμικό από πάνω αρκεί. Κάλτσες πάνω από τον αστράγαλο και στεγνά παπούτσια και φύγαμε... Κι ας έχει -5 .
Άσε που στο στάδιο πια έχει πολύ λιγότερο κόσμο.