Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καλοκαιρακι


Και σιγα σιγα ανεβαινουν οι ρυθμοι μεχρι να με πλακωσει η ζεστη .
Τρια τρεξιματακια ελαφρια μεχρι στιγμης στο σταδιο . Το ποδι δαγκωνει ολιγον, αλλα αντεχει. Παντως παρατηρησα οτι διαφοροι φανατικοι εχουν αρχισει και της δινουν στο σταδιο και στο βουνο , μετα την συμμετοχη στον Αλεξανδρειο . Λογικο μου ακουγεται αλλα τελικα το θεμα είναι ότι  χρειαζεται να βρω μια αφορμη.
Για να τρεξω με προγραμμα δηλαδη .
Οποτε εχουμε και λεμε.
1. Τον αγωνα στο Σειχ Σου  . Ωραιος και κοντινος στις 10 Ιουνιου, σην δικη μας διαδρομη. 16 χλμ ... Τον διοργανωνει ο ΣΔΥΘ. Θελω κι εγω , ή εκεί ή στην Εδεσσα.
2. Την ιδια μερα στην Εδεσσα. 10 Ιουνιου. 3ος δρομος του Κερασιου. Μακρια μεν αλλα ωραιος αγωνας , 20αρης διπλα στην Λιμνη του Αγρα, με παραλληλο περιπατητικο για τα γυναικοπαιδα. Ευκαιρια για εκδρομη στην ομορφη Εδεσσα.
3. 13 Μαιου στον Επταλοφο Κιλκις. «Απαν σο ρακονοπον». Ποντιακος αγωνας (και οχι ανεκδοτο) 15 χλμ. Κοντινο . Νομιζω οτι εχει να κανει με τον αγωνα ο Χρηστος Μυστριδης του «Ζευς».  Καλά θα είναι σίγουρα.
4. Ακομη πιο μακρια . 20 Μαϊου. Acropolis half - marathon. Ημιμαραθωνιος μεσα στην Αθηνα. Καθολου ασχημα , τουριστικου ενδιαφεροντος...
5.  12 Μαιου Αριστοτελειος δρομος. Αντιγραφω επι λεξει : «Δρόμος αντοχής φοιτητών/τριών
Ως γνωστον απο τα φοιτητικα μας χρονια , σερνόμασταν γενικως απο ξενυχτι σε ξενυχτι οποτε λογικη μου ακουγεται και η αποσταση του δρομου αντοχης 3.200 μετρων...
Πλακα κανω οτι διοργανωνεται για  καλο ειναι...
6. 27 Μαιου . Πεμπτο περασμα Αξιου. Πολυ ενδιαφερον. 15,4 χλμ με διασχιση Αξιου και τερματισμο στα Κουφαλια. 
Θελω να παω σε ολους.
Φευγω για προπονηση...
Καλοκαιρινα τρεξιματα


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Με σφιγγει η ζωνη...


Λυσαξα πια χωρις λιγο τρεξιματακι. Με ποναει το ποδι εδω και καιρο και το γυμναστηριο δεν με χορταινει.
Νιωθω οτι χανω και ολη την καλη μου φορμα από την προετοιμασια για τον Αλεξανδρειο και σκαω. Εχει και καλο καιρο , το πρωι ειναι ονειρο στο βουνο , στο σταδιο , οπου και να πας (Αν και δεν εχει και πολλα αλλα μερη αν μενεις μεσα στην πολη)
Εν τω μεταξυ ολοι οι αλλοι εχουν βαρεθει εδω και καιρο τις ιστοριες για τον μαραθωνιο και την προπονηση και ολα αυτα τα βαρετα που μονο τη δικη μου μνημη ερεθιζουν ευχαριστα πλεον και με κοιταν σαν τον ενοχλητικο γερο που λεει παλι ιστοριες απο το ψαρεμα προ πεντηκονταετιας...

Ετσι δοκιμασα λιγο ποδηλατο , λιγο διαδρομο, μπα...
Τα παπουτσια με κοιταν και εκλιπαρουν για λιγη σκονη.
Συνεχιζω την φυσιοθεραπεια και ελπιζω οτι συντομα παλι δεν θα ποναω αλλο.
Ειναι καιρος για φυση , για αθληση , για περιηγηση . Το τρεξιμο ειναι μονο η αφορμη για να βγουμε εξω απο το σπιτι μας , να μην βλεπουμε τηλεοραση , να κουνηθουμε και λιγο.
Οι αλλεργιες μου περιμενουν να ενεργοποιηθουν και παλι με τη γυρη να  πλημυριζει το συμπαν. 
Θα δοκιμασω σημερα ξανα – στο σταδιο -  και βλεπουμε . Ελπιζω για το καλυτερο παντως γιατι αρχισε να με σφιγγει η ζωνη...
Θα σπινιαρω στο χωμα μολις ξαναπαω για τρεξιμο... 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Διαδρομες

Αγαπημενες διαδρομες....Τωρα που δεν τρεχω καθομαι και σκεφτομαι που μ'αρεσε να τρεχω πιο πολυ.
Πανω από όλα οι ορεινες διαδρομες φυσικά.
Λοιπόν λεμε: Δεν μετραμε την διαδρομη Πυροσβεστική - Εξοχή γιατί την έχω τρεξει ενα δισεκατομμυριο φορες , πιστευω το ιδιο και πολλοι αλλοι Θεσσαλονικεις. Ουτως η αλλως ειναι ψιλοαχαρη διαδρομη , η μιση ανηφορα, εξαιρετικη για προπονηση μεν, αλλα τη βαρεθηκα. Καλυτερα ο σχεδον παραλληλος (και πολυ πιο ζορικος)  Αεθλος
Ατλαντιδα. Διπλα στον ζωολογικο . Μια χαρα . Με τις ανηφορες της , γυρω - γυρω, κοντα στην πολη , 1200 μετρα περιπου, δεν ειναι και ευκολη η ανηφορα της...Μειονεκτημα τα πολλα σκουπιδια που μαζευει κατα καιρους..
Λαγκαδας. Ωραια διαδρομη στα Λουτρα Λαγκαδα, ολο ισιαδι , αξιζει για προπονηση με παρεα. Ο γυρος ειναι 1800 μετρα. Χορτο κατω, δεντρα γυρω γυρω αρκει να μην εχει πολυ κοσμο. Στα συν οτι κανεις χαμαμ μετα (η και μασαζ) και το καλοκαιρι εχει πισίνα.
Αλοννησος.  Η αγαπημενη μου. Απο τη Νοτια  μερια του νησιου, με καταπληκτικη θεα , σκια μετα το μεσημερι . Στα συν οτι αν την κανεις απο Ανατολικα προς Δυτικα είναι σχεδον ολη κατηφορα. Επισης οτι μπορεις να καταληξεις σε καμια ωραια παραλια για βουτια απευθειας απο το τρεξιμο. Στα πλην οτι η ασφαλτος ειναι σε κακη κατασταση αλλα και παλι δεν εχει κινηση.
Ολυμπος.   Στο κατεβασμα μονο για την καταπληκτικη φυση. Το ανεβασμα είναι  για εκεινους τους ημιαγριους που τρεχουν στον μαραθωνιο.
Ξηρολιβαδο. Ενδιαφερουσα διαδρομη. Θα ηταν πιο καλα να μην ειχε χιονισει τοσο πολυ οταν εγινε ο αγωνας αλλα και παλι δεν πειραζει. Μεσα στα δεντρα με τις ανηφορες του και με τις κατηφορες του.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Nα πάρει (ξανά...)

Σαν τον ανάπηρο.
Πάλι είμαι off λόγω του παλιού (και ανανεωμένου) τραυματισμού , για 18η ημέρα .
Επισκέφθηκα τον φυσιοθεραπευτή (κάθε γεροδρομέας σαν και μένα έχει κάνει φίλο έναν φυσιοθεραπευτή) , ο οποίος με καθησύχασε , μου είπε να κάνω τις ασκήσεις μου και "θα στρώσεις" μου λέει.
Παρεπιπτόντως ευχαριστώ πολύ αυτόν τον άνθρωπο - Κώστας Κώτογλου - το όνομά του γιατί χωρίς την βοήθειά του δεν θα μπορούσα να τρέξω καθόλου .
 Δεν με πειράζει που τον διαφημίζω,  γιατί δική μου είναι η σελίδα  , την βάζω φωτιά και την καίω άμα θέλω ...
Τρεξίματα προσεχώς λοιπόν , όρεξη υπάρχει πάντως...


Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πασχα

Κοντεύω να σκάσω.
Από την απραξία και από το φαϊ.
Το πόδι μου με πονάει , πρέπει να κάνω φυσιοθεραπεία , τουλάχιστον το ξεκούρασα , αλλά φτανει πια το καθισιό.
Καλά τα περπατήματα και το Πάσχα αλλά ο καιρός ειναι ιδανικός (φθινοπωρινές  μέρες τον Απρίλιο) για τρέξιμο.
Υπομονή .
Μια βόλτα στην Αλόννησο ήταν ιδανική .
Να και οι φωτό.
Ανοιξη

Βολτα για ψαρεμα
Φυσικά στα πλαίσια της αποθεραπείας εγινε και υπερφορτωση πρωτεϊνών ...


Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Καλο Πασχα

Σε ολους οσους βλεπουν και διαβαζουν αυτη τη σελιδα.
Περισσοτερα τρεξιματα προσεχως.
Στο σακιδιο η μπλε μπλουζα του μαραθωνιου , καλτσες, θερμαντικη αλοιφη, τα New Balance και τα Asics και παμε για λιγες μερες Αλοννησο. Μετα την Τριτη ραντεβου στο σταδιο και απο το αλλο Σαββατοκυριακο σειχ σου.
Καλο Πασχα

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Aγρανάπαυση



Για να πω την αλήθεια μετά τις δύο πρώτες μέρες μου πέρασε το σχετικό πιάσιμο ,  μου έμεινε μόνο ένας πόνος στον παλιό τραυματισμό στη δεξιά γάμπα και έχω αρχίσει να τρώγομαι με τα ρούχα μου για να πάω για τρέξιμο .
Θα περιμένω λίγο ακομα να μου περάσει ο πόνος και θα πάω ξανα,  πρώτα στάδιο και μετά βουνό, καθώς μου λείπει η προπόνηση και έχουμε αρχισει να κάνουμε σχεδια για τους επόμενους αγωνες. Επιπλέον τα απανωτά μπάρμπεκιου έχουν το τίμημά τους... Να έχουμε και κίνητρο .
Δρόμος Κερασιού στην Έδεσσα, αγώνας στο Σειχ Σου (ίδια ημέρα δυστυχώς), αργότερα Κερκίνη, Γιαννιτσά , κάποιοι λένε για Σφενδάμη τώρα.
Το σίγουρο είναι ότι μόλις παω Αλόννησο θα κάνω τον μεγάλο δρόμο που βλέπεις πιάτο από κάτω τα νησιά...Κανά δεκάρι ή δεκαπεντάρι χιλιόμετρα , υπό σκιά όλη η διαδρομή (το απόγευμα)  και η πιο πολλή κατηφόρα. Τέλεια . Κεις. ﷽﷽﷽﷽νδ σου (.
 επο απανωτέόΡεη Ορεξη νάχεις να τρέχεις.
Το ευχάριστο είναι ότι με τις κουβέντες μετά τον πρώτο μαραθώνιο και τα σχετικά επιφωνήματα , βλεπεις ότι από την παρέα ψήνονται και αλλοι να τρεξουν , το πεντάρι, το δεκάρι και καποιοι τον μαραθώνιο.
Τα παπούτσια μας περιμένουν στην ντουλάπα...  
Kαι δύο φωτογραφίες από την Πέλλα , με τα παιδιά...



Πέλλα , τα πρώτα μέτρα

Κάπου στην αρχή ακόμα

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Yesssss

Επιτέλους. Δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο ικανοποιημενος
Τερματισα τον πρωτο μου μαραθωνιο. Λιγο κατω απο τις 5 ωρες (4,5 με 5 ο στοχος μου) με φοβερη κραμπα στη δεξια γαμπα στα τελευταια χιλιομετρα. 665ος στη γενικη.
Απιστευτη εμπειρια η πρωτη φορα.
Γιατι θα εχει κι αλλη...
Τέλος πάντων. Πολύ χαβαλέ και γέλιο  στο  ξεκινημα παρότι ξύπνησα από τις 4.00 το πρωι από το άγχος και τον ενθουσιασμό για τον αγώνα.
Μαζί και η παρέα , ο Γιώργος που (παρότι απροπόνητος και ψόφιος από τη δουλειά) έβγαλε τον αγώνα , ενώ ο Μάρκος τερμάτισε άνετα σε 4,15.
Πραγματικά ευχαριστήθηκα και παρότι μετά το 35 άρχισα να τα παίζω και στο 37 περπάτησα και λίγο, δεν θα άλλαζα τα τελευταία δύο χιλιόμετρα με τίποτα στον κόσμο.
Την είσοδο στην παραλιακή , την παρέα να επευφημεί , την οικογένεια μου (την τελευταία  κράμπα θα την άλλαζα πάντως)...
Να και δύο φωτό
Πριν την εκκινηση στην Πέλλα

Κάπου στον δρόμο