Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ


Δεύτερη εβδομάδα με το πόδι off, καθώς αντέχει μόλις ενα χιλιόμετρο τρεξίματος και βλέπω πια τον ημιμαραθωνιο των Γιαννιτσών (όπως και της Εδεσσας και των Κουφαλίων) να μην αποτελεί επιλογή πια. Να πάρει...
Με το πόδι σκαντζόχοιρο απο τον  βελονισμό και με ενταση φυσιοθεραπείας θα κάνω μια προσπάθεια αλλα δεν το βλέπω ότι θα μπορέσω μέσα μια εβδομάδα και να μην πονάω και να τρέξω δοκιμαστικά και να τρέξω ...προπονητικά ούτως ώστε να πάρω μέρος στην τόσο καλή διοργάνωση των Γιαννιτσών  . Θα δούμε ...


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΕΤ'ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Να θες να αγιασεις και να μην μπορεις.
Το εχω ξαναγραψει...
Μεσα στον καταιγισμο λογαριασμων , εφοριων , κακων ειδησεων γενικως , ενα τρεξιμο ηθελα να κανω (οχι ενα δηλαδη..πολλα αλλα τεσπα) και ακομη να φτιαξει το καταραμενο ποδι.
Αυτη η συνεχομενη υπερευαισθησια στους γαστροκνημιους μου την εχει δωσει , μετα μαλιστα απο τοση και τοση προπονηση...
Δεν ξερω να θα προλαβω τα Γιαννιτσα , δεν ξερω αν θα τρεξω στον νυκτερινο ...τι διαολο. Μονο λογαριασμους προλαβαινω να πληρωνω , κλησεις για το μηχανακι , κεσατια καλοκαιρινα.
Το μονο που δεν μου ζηταει να το πληρωσω , το καημενο το τρεξιματακι δεν μπορω να το κανω ...υπομονη και παλι. Εφτιαξε και ο καιρος , επεσε η πολυ η ζεστη και δεν παω βουνο ενω οι αλλοι ξεσκιστηκαν στην προπονηση...
Την ατυχια μου μεσα.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ημιμαραθωνιος στη Θεσσαλονικη

Καιρος ηταν να ξαναγινει ο ημιμαραθωνιος στη Θεσσαλονικη.
Νυκτερινος μαλιστα.Στις 20 Οκτωβριου . Δεν βλεπω γιατι δεν θα ειμαστε εκει. Χρειαζοταν μια τετοια διοργανωση και ακομη περισσοτερο που θε ξεκινησει με την δυση του ηλιου καθως ακομα και τον Οκτωβριο θα εχει καποια ζεστη (μαλλον)
Ελπιζω δηλαδη να ειμαι εκει  γιατι στο σημερινο πολυ πρωινο long run στο Σειχ Σου το ποδι μου διαμαρτυρομενο για την ελλειψη ζεσταματος με απειλησε οτι δεν αντεχει αλλο και με εγκατελειψε στο πρωτο κιολας χιλιομετρο. Ελπιζω οτι θα το ξεπερασω γρηγορα και οτι θα τα καταφερω προς το τελος της εβδομαδας να συνεχισω το πολυ καλο σερι προπονησεων που ειχα ξεκινησει  απο τον Αυγουστο. Αυτο γιατι πλησιαζει και η διοργανωση των Γιαννιτσων που πολυ μ'αρεσει και θελω να την τρεξω.
Και τωρα και στην Αλοννησο! http://www.alonissoschallenge.gr.
Τερμα ο μαραθωνιος , πια διαδρομη 30 χλμ. Θα ειναι εξαιρετικα, αλλα δυσκολα για μενα τετοια εποχη..κριμα....

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ


Πήγα πάλι στο στάδιο το απόγευμα. Ο κακός χαμός. Το ατελείωτο «σκουλήκι» ανθρώπων που λέγαμε γύρω γύρω στην εξωτερική. Ο ένας πάνω στον άλλον κυριολεκτικά σαν σκηνή από το εξπρές του Μεσονυκτίου όπου οι ψυχασθενείς πάνε γύρω γύρω στον πάσαλο...
Δεν πειράζει . Καλό είναι. Πληθαίνουν όσοι τρέχουν. Ενα μεγάλο ποσοστό δεν θα ξανατρέξει από αυτούς, αλλά κάποιοι θα το βάλουν στη ζωη τους και θα είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης.
Καιρός όμως να γυρίσω τις προπονήσεις σε morning mode μια και μ’αρέσει λίγο η άνεση...Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον να χανω προπόνηση και θα το κάνω μέχρι τα Γιαννιτσά τουλάχιστον και αν έχω κέφι και για τον Κλασσικό (δύσκολο το βλέπω)
Με τρεις προπονήσεις πολύ πρωί μεσοβδόμαδα και ακόμη μία μεγάλη το Σαββατοκύριακο με βλέπω πανέτοιμο όχι μόνο για όσους δρόμους ακολουθούν αλλά και για μια δύσκολη χρονιά.



Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Και ομως μεσα στο καλοκαιρι εγιναν μερικες απο τις καλιτερες προπονησεις. Με μονο κινητρο τον Ημιμαραθωνιο των Γιαννιτσων 5 τρεξιματακια μεσα στην εβδομαδα , τα πιο πολλα στο βουνο το οποιο ειναι χαρμα απο τις 7 το απογευμα και μετα. Αποδειξη ο κοσμος που μαζευοταν αυτες τις νεκρες ημερες για την πολη. Σκια, πολυ δροσια και ... ανηφορα να φαν και οι κοτες.
Το ευχαριστηθηκα αν και λογω των αδειων και διακοπων δεν ειχα και πολυ παρεα, το θεμα ειναι να το κρατησω τωρα που αρχιζουν οι πραγατικα εργασιμες ημερες που πιθανοτατα δεν θα μου επιτρεψουν να συνεχισω στο βουνο καθως τα απογευματα θα ειμαι off για τρεξιμο.
Διοτι το σταδιο οπως ειχα προβλεψει γεμιζει σιγα σιγα, με την εξωτερικη διαδρομη του να γινεται σαν ενα σκουληκι ανθρωπων που τρεχουν (η περπατανε στην χειροτερη περιπτωση) καθως ξεκιναν οι προετοιμασιες ομαδων αλλα και ατομων που ετοιμαζονται για τους δρομους του φθινοπωρου.
Τωρα ειναι που σκεφτομαι και παλι ποσο καλα θα ηταν μια ανοικτη για τρεξιμο παραλια , που ομως ανακατασκευαζεται (καλο αυτο). Προβλεπω ομως οτι και οταν γινει θα ειναι παλι μια συνεχομενη λωριδα τσιμεντου με εναλασσομενα παρτερια ωραια στο ματι αλλα αντιαθλητικη και απαγορευτικη για τρεξιμο...Κριμα . Μακαρι να διαψευσθω... 

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σαν την χελωνα


Επιτέλους μεγάλο τρεξιματάκι μετά από καιρό , σε ρυθμο σταθερά αργό αλλά δεν ήταν  αυτο το ζητούμενο. Ανημερα της Παναγίας με αρκετό κόσμο στο βουνό το απόγευμα , με αρκετή δροσιά μετά τις 7.
Η προπόνηση βγήκε και αν δεν υπήρχε ένα προβληματάκι με το βρωμο-gps θα ήταν όλα καλίτερα.
Το ευχαριστήθηκα όμως και από ότι φαίνεται – αν δεν έχω κανα πρόβλημα τραυματισμού – θα είμαι άνετος για τον ημιμαραθώνιο των Γιαννιτσών.  
Με περασε στην ανηφορα

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αυγουστιάτικη Επιστροφή


Επιστροφή αυγουστιάτικη. Στην σχετικώς άδεια Θεσσαλονίκη.
Πρώτο τρέξιμο στο βουνό και πάλι, όπου με ικανοποίηση είδα και την περιπολία του εθελοντή  με την «γουρούνα» ... ευχάριστο θέαμα. Υπάρχουν άνθρωποι που αντί να πάνε για μπάνιο , θυσιάζουν καποιες από τις ώρες τους,   για να φυλάνε το βουνό (ημέρα Σάββατο 11-8 υπενθυμίζω) . Κι εμείς μαζί τους στο τρέξιμο.
Στη συνέχεια Στάδιο όπου άρχισε  να μαζεύεται κα ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽εγκαταστάσεις και ελευόσμος  . Μετά τις 15 θα γίνει πάλι ο κακός χαμός, μια και υπάρχουν ομάδες που κάνουν προετοιμασια υπενθυμίζοντάς μας πόσο φτωχη πόλη είμαστε σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ελεύθερους χώρους. Ας οψεται – μεταξύ αα ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽εγκαταστάσεις και ελευλλων  - η καταραμένη περιπέτεια του 2004...
Κι ας μην ξεχνάμε την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Στάδιο και ο περιβάλλων χώρος του (ανάμνηση μονιμη πια ο πόνος από το διαστρεμμα στην λακούβα της εξωτερικής του Σταδίου)   
Τέλος με τη γκρίνια... Κάνει και δροσιά, είναι πια ευχάριστο το τρεξιματάκι, πέφτει και πιο νωρίς ο ηλιος και αντιλαμβάνομαι πλέον από τους τύπους που βλέπω να τρέχουν, ότι κάποιοι προετοιμάζονται εντατικά  για τον Κλασσικό αν και πολλά ακούω για τα Γιαννιτσά που είναι σε λιγότερο από ένα μήνα. Εκεί θα είμαστε με την παρέα σίγουρα και θα είναι και ένα τεστ για την Αθήνα (που φαντάζει ως ο απόλυτα δύσκολος στόχος)
ΥΓ Ακούω καλά λόγια για τον 4ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου (κάπου κοντά στην Κοζάνη) 15χλμ στις 2 Σεπτεμβρίου... Θα το τσεκάρω..

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΖΕΣΤΗ - ΤΡΕΞΙΜΟ - ΜΠΑΝΙΟ

Ακομη και στο νησι κανει ζεστη.
Το τρεξιμο απο τη μια μερια του νησιου στην διασταυρωση με την λιμνοδεξαμενη πηγε μια χαρα παρα τις ψηλες θερμοκρασιες , καθως ενα ελαφρυ αερακι εκανε την κατασταση υποφερτη και το 11αρακι βγηκε (μετα και απο αντιμετωπιση ενος   κοπαδιου κατσικιων στο δρομο) με καταληξη την παραλια του λεφτου γυαλου οπου εγινε η απαραιτητη βουτια...
αφετηρια

τα κατσικια πανικοβλητα

λεφτος γυαλος-βουτια εντος ολιγου

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Καλαμαροτρεξιματα




Μεταξυ μπανιων , ψαρεματων και καλαμαροφαγιας καταφερα να τρεξω μερικες φορες, απολαμβανοντας την μοναδικη διαδρομη της Αλοννησου η οποια ειναι μεν σε ασφαλτο αποζημιωνει ομως με την θεα και την συνεχη σκια καθε απογευμα.
Πολλοι αλλοι τρεχουν στην ιδια διαδρομη αποφευγοντας παραλληλα τα αυτοκινητα και τα διαμονιωδως οδηγουμενα μηχανακια .
Αξιζει τον κοπο παντως και πρεπει να πω οτι καθε τρεξιμο ειναι δυσκολοτερο απο το αλλο, εκτος αν εκολουθησει κανεις την διαδρομη προς το Πατητηρι που ειναι ολη σχεδον κατηφορικη (με μερικες ενδιαμεσες ανηφορες). 
Το μπονους ειναι οτι μπορεις να καταληξεις σε μια παραλια απευθειας απο το τρεξιμο για μια βουτια η να τρυγησεις συκα την ωρα που τρεχεις απο μια απο τις συκιες στον δρομο.
Ολα αυτα την ωρα που τα φρεσκοφαγωμενα καλαμαρια που ψαρεψες την προηγουμενη αγωνιζονται να βγουν απο το στομαχι σου... 
Στο βαθος Κυρα Παναγια και Γιουρα

Ξερο και Αδελφια