Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

16η Μερα




Διον...Τον Μαρτιο...

Παει κι αυτη η εβδομαδα.
16η προπονηση την Κυριακη με ενα βαρβατο 24+ χλμ απο Περαιβου στην ασφαλτο Πανοραματος, με ποικιλια , πολυ ανηφοροκατηφορα , επιστροφη απο μονοπατια ... ωραια πραγματα ...
Κρυο την Κυριακη , χιονιζε και λιγο εκει κοντα στο Πανοραμα , η προπονηση αξιζει με τετοιο καιρο, παροτι με αφησαν μονο μου ολοι αυτοι οι αθλιοι φιλοι μου. 
Εμεινα μονος μου να ακουω ασταματητα μουσικη για παραπανω απο διομισυ ωρες ..Το ευχαριστηθηκα. Πλεον δεν κουραζομαι ιδιαιτερα  περα βεβαια απο τη φυσικη ταλαιπωρια των ποδιων μου που οσο ναναι δεν χαιρονται ιδιατερα σ’αυτα τα μεγαλα τρεξιματα .
Αλλες 12 βδομαδες μειναν και ουσιαστικα 6 μεγαλα τρεξιματα ακομη ... Αυτη την βδομαδα Σταδιο και την αλλη Κυριακη σφαγη... 
Για να πω την αληθεια δεν εχω την αγωνια κα ιτο αγχος που ειχα την πρωτη φορα αλλα τουλαχιστον εχω την ευχαριστηση οτι τρεχω πολυ περισσοτερο...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ




Τωρα πια το ξερω . Δεν τρεχω ασκοπως. 
Κλεινοντας την τριτη εβδομαδα  προετοιμασιας για τον Αλεξανδρειο που πλησιαζει νιωθω πραγματικα οτι ειμαι σε καλη κατασταση.
Πρωινο Σαββατιατικο τρεξιμο με τον Φωτη , 23 χλμ στην Περαιβου , περισσοτερο απ’οτι λεει  το προγραμμα, αλλα αφου μας επαιρνε γιατι να το αφησουμε.
Αυτη τη φορα δεν εχω αγωνια για τον αγωνα , ουτε τοσο πολυ για τους μικροτραυματισμους που με ενοχλουν απο καιρου εις καιρον αλλα μονο το ευχαριστιεμαι.
Πραγματικη απολαυση το τελευταιο long run με ηλιοφανεια, εξαιρετικη θερμοκρασια, καιρος για τρεξιμο πραγματικα.
Αποζημιωση  για την (σχετικη) κουραση η ανεπαναληπτη θεα του Ολυμπου και η καινουρια (για εμας) διαδρομη  . 
Αποζημιωνεσαι ομως πραγματικα βλεποντας οτι εχεις πια τη δυναμη για μεγαλες προπονησεις , σε πολυ ταχυτερο ρυθμο απο τις περυσινες , αποδειξη οτι το προγραμμα αποδιδει. Οχι οτι εχει μεγαλη σημασια να γινει καποιος χρονος. Ετσι κι αλλιως καποιος παλι θα ειναι ταχυτερος απο εμας.
Συνεχεια τωρα στις τρεις καθημερινες προπονησεις στο σταδιο (πρωι ή απογευμα) παρεα με τους λοιπους αρρωστους  ...
ΟΛΥΜΠΟΣ 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Τρεξιμο και μαλιστα πρωινο - πρωινο.
Εγερτηριο στις 6.00 με το συνολο των εγκεφαλικων κυτταρων μου να διαμαρτυρεται οτι κανει κρυο εξω και οτι δεν εφθασε ο υπνος ... Μετα απο κανα τεταρτο σηκωνομαι σαν το κουρελι, ντυνομαι και εντος ολιγου στο σταδιο να σερνω τα ποδια μου αναρωτομενος τι εκανα λαθος σε αυτην την ζωη και υποβαλλομαι σ'αυτην την ταλαιπωρια...
Μεσα στα σκοταδια ξεπροβαλλουν σαν τα ζομπι και οι υπολοιποι  της παρεας  και συνεχιζοντας μαζι τους προσπαθω να καταλαβω αν θα με ξαναφησει το ποδι μου . Ευτυχως με το ξημερωμα , χαρις και στο αργο της προπονησης, καταφερνω να κανω καποια (ο θεος να τα κανει) ανοιγματα και η προπονηση ολοκληρωνεται κοντα στο πενηνταλεπτο.
Και να σαν να μην εφτανε αυτο κατα το τρεξιμο εδωσα και υποσχεση στον Προεδρο οτι θα παω να τρεξω και στον Χορτιατη στις 3 Μαρτιου .... Ο αφελης...που δεν με παν τα ποδια μου μεχρι το περιπτερο... Και θα παμε λεει να κανουμε και προπονηση στα μονοπατια στο Σειχ Σου. Οι παλαβοι...
Θετικο παντως οτι μαλλον ειμαι καλα και παλι , ακομα πιο θετικη η αισθηση μετα την προπονηση και η ευχαριστη διαθεση στο τελος . Θα συνεχισω τελικα  ...

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ



Eχω συνηθισει πλεον
Καθε φορα που ξεκιναω ενα προγραμμα προπονησης ολο χαρα και αισιοδοξια για το μελλον η προχωρημενη ηλικια μου και το βεβαρυμενο σαρκιο μου παραδιδει το πνευμα. Μια κραμπα στη γαμπα κατα τη διαρκεια του υπνου, μου ψαλιδισε τα φτερα αισιοδοξιας μετα την πρωτη κιολας προπονηση για τον μαραθωνιο με αποτελεσμα να κουτσαινω και να αναβαλω τα τρεξιματα για καποιον καλιτερο χρονο.
Anyway  υπομονη μεχρι να γινει καλα και παλι ο ταλαιπωρημενος μυς και ελπιζω να μην συνεχιστει το περυσινο μαρτυριο που καθε δυο μηνες τραυματιζομουν ...
Οχι τιποτε αλλο αλλα ειχα παρει φορα και το ευχαριστιομουν πραγματικα , χωρις πολυ μεγαλο κοπο ...Γεραματα... 
Θα το βγαλω το προγραμμα ομως...


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

2013




Νεα χρονια , νεοι (τρεξιματικοι) στοχοι.
Περυσι τετοια εποχη ζουσα με την λαχταρα του πρωτου μαραθωνιου
 Η προπονηση βγηκε, εστω και με προβληματα , με απολαυστικη κορυφωση την ολοκληρωσή  του τον Απριλιο.
Στοχος φετος η επαναληψη του Αλεξανδρειου - ισως με λιγο καλυτερο χρονο - αν και δεν ειναι αυτοσκοπος και - κυριως - το επομενο Φθινοπωρο ο Κλασσικος της Αθηνας.
Πλεον νιωθω πολυ πιο δυνατος και εμπειρος , εχω τρεξει τα κερατα μου απο το Φθινοπωρο και μετα χωρις να χω συγκεκριμενο (αγωνιστικο) στοχο, καθως εκανα χιλιομετρα απλως και μονο διασκεδαζοντας το με συμμετοχη σε διαφορους τοπικους αγωνες (Πυλαια , Φιλιππειος, Νυκτερινος)
Το κυριοτερο ειναι ομως οτι αφενος μεν δεν με τρομοκρατουν πια τα πολλα χιλιομετρα, αφετερου οτι τουλαχιστον μεχρι τα 20 ειμαι εντελως ανετος. Αυτο σε συνδυασμο με την τρεξιματικη παρεα που ολο και μεγαλωνει  λογω των συχνων προπονησεων κανει την προπονηση ολο και πιο ευχαριστη με αποτελεσμα να ανυπομονω πλεον να ολοκληρωσω το νεο πιο απαιτητικο προγραμμα   , αφετερου να ξανατρεξω τον Αλεξανδρειο (ή οποιον αλλον προκυψει εκεινη την περιοδο)
Καλη τρεξιματικη χρονια