Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

AΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ



Δεν μου φτανει που τρεχω με την ψυχη στο στομα (και το μυαλο στην πονεμενη γαμπα μου) τι μου ηρθε και δηλωσα (μετα την δηλωση στο Ζαγορι), και στην Αλοννησο , εστω για το δεκαρι που δεν μπορω να τρεξω (προς το παρον) ουτε 7αρι.
Ειδα και τους κατεστραμμενους που γυρισαν απο τον Κισσαβο και αρχισαν να σφιγγουν και οι ζεστες και οι ανηφορες σε Ηπειρο και Σποραδες παραμενουν το ιδιο ανηφορικες, μαλλον θα το μετανιωσω. 
Βεβαια για την Αλοννησο επρεπε καποτε να το παρω αποφαση καθως ειναι ας πουμε το χωριο μου  . Οποτε αν βολεψει θα παω και θα τρεξω και το δεκαρικακι.
Για το αλλο στην Ηπειρο ειδα κατ’αρχην ενα καταπληκτικο  βιντεο
Το παλικαρι που το γυρισε εχει κανει την καλυτερη διαφημιση για τον αγωνα με το βιντεο ... Ενταξει ψηθηκα 
Ακουσα ομως και τρομερες ιστοριες για ανηφορες και πετρες - να με το συμπαθειο και δυσκολιες γενικως και μου μπηκε στο μυαλο οτι δεν θαμαι ετοιμος (οπως παντα αλλωστε) , οτι δεν θα μπορεσω να τρεξω , οτι θα με ποναει το ποδι μου , οτι θα μου λειψουν τα παιδια μου , η οικογενεια μου , η μαμα μου , οτι θα πεινασω, θα διψασω και γενικως ολες οι πληγες του φαραω θα πεσουν πανω μου αν παω σε αυτον τον καταστροφικο αγωνα.
Θα παω ομως ...

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ζαγορι κι ο Θεος βοηθος


Να τρωγομαι με τα ρουχα μου.
Μια ολοκληρη εβδομαδα off με το βρωμοποδι να με ποναει και να μου θυμιζει την αξια της αποθεραπειας. Ασε που αντιλαβανομαι τα κιλα σαν μυρμηγκια να ανεβαινουν στο σωμα μου σιγα σιγα και σταθερα.
Και να ειμαι μπλοκαρισμενος στο σπιτι με διαφορα χαζα και να μην μπορω να παω για ενα τρεξιμο το οποιο ελπιζω οτι θα το κανω την Κυριακη. Οσο ειναι ...4-5-6 χιλιομετρα οσο παει , μονο να ειναι ενταξει η γαμπα μου , που ελπιζω οτι θα ειναι .
Μεσα στην τσαντιλα μου ειδα και την σελιδα του Ζαγορι μαουντεν ρανινγκ (ωραια η ελληνικουρα) και εκανα το θανασιμο λαθος να δω τις φωτογραφιες.
Αγνοωντας την κατασταση μου, δηλωσα αμεσα συμμετοχη στο 25αρι παροτι ειναι τελος Ιουλιου ο αγωνας και εγω δεν εχω ιδεα αν θα μπορω να παρω τα ποδια μου.
Φυσικα δεν ελειψαν αμεσως και αλλοι φιλοι να δηλωσουν οποτε ευκαιρια για εκδρομη Ιουλιατικο σε ενα μερος που παντα ηθελα να παω, αλλα που ποτε δεν φανταστηκα οτι θα παω να τρεξω κιολας.
Λιγο παρατολμο στην κατασταση μου αλλα και γιατι οχι? Θα δειξει

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Aϊ Αϊ

Τι ειχες Γιανη τι ειχα παντα...
Στο δευτερο χιλιομετρο του αγωνα του ΣΔΥΘ το ποδι μου μου ειπε "ασε μας τωρα κι εσυ και τα χιλιομετρα σου" και με εγκατελειψε πανω στην ανηφορα για να με λυπουνται οι επομενοι, που κλαταρα πανω στο ξεκινημα
Τελικα επρεπε να ξεκουραστω λιγο μετα την προπονηση του μαραθωνιου και φυσικα το διαπιστωσα την Κυριακη
Κατα τα αλλα πολυ ωραιος αγωνας με ιδανικες συνθηκες , συννεφια , καλη θερμοκρασια , παρα πολυς κοσμος , ολα καλα.
Ωραια και τα μεταλλια, υπηρχε τροφοδοσια, μια διοργανωση με μερακι απο τα παιδια του ΣΔΥΘ που αγαπουν αυτο που κανουν.
Πρωτοτυπο πραγματικα  το ξυλινο μεταλλιο (πρωτη φορα βλεπω μεταλλιο που μυριζει κιολας)
Εμεινα εκει να βοηθησω και λιγο , δινοντας μεταλλια στους τερματισαντες επιδωκοντας κατα κυριο λογο να σπευδω να συγχαρω και να δωσω μεταλλιο σε ολες τις δρομεις (και οχι τους αλλους τους μαντραχαλους, τους ιδρωμενους ) , με μικρη επιτυχια ομως.
Κριμα που δεν το ετρεξα αλλα δεν πειραζει ...



Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ



Αναρρωνοντας απο τον κλασσικο τραυματισμο μου στο ποδι και περιμενοντας να παω παλι στο σταδιο , αισιοδοξωντας οτι θα τρεξω την Κυριακη στην Περαιβου και στον αγωνα του ΣΔΥΘ αρχιζω και σκετομαι στα σοβαρα να παρω επιτελους μερος στον αγωνα της Αλοννησου ...
Alonnisos challenge στις 9-6-13 , ενας αγωνας εντος εδρας για μενα με μοναδικο μειον οτι  ξερω την διαδρομη πολυ καλα ...
Παλουκι ολκης με πολυ ανηφορα , κατηφορες του κερατα , καθολου ισιαδι αλλα και πολυ ωραια διαδρομη  με καταπληκτικη θεα. Θα εχει και ζεστη λογικα...
Τρωγομαι να παω. Αλλωστε αν δεν παω τωρα που ειμαι και ετοιμος, ποτε?  Θα το σκεφτω μερικες μερες ακομη και θα αποφασισω ...


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΙΧ ΣΟΥ



Σε συγκριση με περυσι που εκανα 4 εβδομαδες να συνελθω απο τον μαραθωνιο αυτη τη φορα συνηλθα  σχεδον αμεσα και παροτι δεν νιωθω τα ποδια μου πολυ φρεσκα επανηλθα στην συνηθεια του πρωινου τρεξιματος .
Παροντες ολοι οι διαφοροι «αρρωστοι» του σταδιου  ...
Φυσικα τρεχω χωρις καποιο στοχο περα απο τον πολυ ενδιαφεροντα αγωνα του ΣΔΥΘ που θα γινει φετος για δευτερη φορα στην Περαιβου . Καθως δεν εχουμε και τιποτε αλλο να κανουμε (τρεξιματικα παντα) δηλωσα συμετοχη μαζι με πολυ αλλο κοσμο για να δουμε πως θα βγει αγωνιστικα (λεμε τωρα...) η γνωστη διαδρομη των 16,5 χλμ που αν δεν κανω λαθος θα γινει με κατευθυνση προς καραβι και μετα επιστροφη απο το μονοπατι.
Και επειδη ειμαστε και μερακληδες ο αγωνας φετος θα γινει  και με ηλεκτρονικη χρονομετρηση χαρη  στις προσπαθειες και την οικονομικη συνεισφορα του ΣΔΥΘ που φροντιζει εμπρακτα για τον αγωνα του  (η ακριβεια πανω απο ολα, ειδικα για μενα που ειμαι μιση ωρα πανω, μιση ωρα κατω στους χρονους...)
Να και η αφισσα...