Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

Τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα , παλι ενας μικροτραυματισμος με 'ριξε πισω και ετσι δεν θα ζησουμε  μεγαλες στιγμες του ερασιτεχνικου αθλητισμου  
Η προπονηση στο βουνο ελαβε ετσι προσωρινα τελος , αλλα θα επανελθω μια και δεν το βαζω κατω για τον Χορτιατη και τον Αεθλο . Εχασα βεβαια την πιο μεγαλη προπονηση για Χορτιατη που εγινε στις 25 με συμμετοχη ολων των ζουρλων αλλα εγω θα παω ετσι κι αλλιως στον αγωνα γιατι σαν τον μαζοχισμο δεν εχει ...
Συμμαζευτηκα ετσι λιγο προπονητικα αν και μαλλον το ευχαριστιεμαι γιατι το πρωινο ξυπνημα δεν παιζεται αν βρεχει , τελος παντων.
Πηγα και μια καλη βολτα στη τελευταια προπονηση Ατλαντιδα (οπου και ξανατραυματιστηκα) κανοντας περιηγηση στο παλιο εγκατελειμενο νεκροταφειο του Αγιου Παυλου (εχω ενα θεμα με τα νεκροταφεια τα θεωρω ενδιαφεροντα – και ειναι , οπως επισης μου αρεσουν και τα κολυβα ως dessert)

Επανηλθα βεβαιως και στο σταδιο για χαλαρη προπονηση , οπου η κατασταση εχει γινει ανυποφορη μετα τις τελευταιες κακοκαιριες .
Ελπιζω τωρα που – ως ειθισται – θα ξηλωθουν πατοκορφα ολες οι διοικησεις των δημοσιων οργανισμων, να παρει δρομο αυτη η διοικηση που εδωσε εντολη να κλειδωθει το σταδιο , που μονο σταδιο δεν ειναι,  ειναι αχουρι του κερατα.    (και αυτο χωρις καμια ιδεολογικη προκαταληψη ή προσωπικη αντιπαθεια). 
Ποτε στο παρελθον δεν ειχε τοσο μεγαλη κινητοποιηση απλων πολιτων και συμμετοχη στον "μαζικο αθλητισμο" (πολυ πιασαρικη  ΠΑΣΟΚολέξη αυτη) κυριως λογω των αγωνων δρομου και ποτε δεν ηταν σε τετοιο χαλι η κατασταση στις υποδομες προς χρηση των πολιτων. 
Οποτε λοιπον : 

Στα τσακιδια
Δειτε κατασταση σταδιου:


Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΛΑΡΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ

Συνεχεια χαλαρων τρεξιματων το Σαββατοκυριακο , τοσο χαλαρων ομως που νομιζω οτι λυνεται το προβλημα μου σε ποιον μαραθωνιο να τρεξω, μαλλον σε κανεναν,  αφου δεν με βλεπω να ειμαι ετοιμος για τιποτε αλλο εκτος απο παραγγελια μιας ακομα μεριδας μπεργκερ.
Η προπονηση μου μεχρι στιγμης περιλαμβανει σταδιακη μειωση (χωρις να το θελω) του ογκου προπονησης αλλα και του  ρυθμου τρεξιματος , τοσο σταδιακη ομως που ειναι να απορει κανεις πως δεν πεφτω οταν ξεκιναω το τρεξιμο , τοσο αργα παω.
Βοηθαν βεβαια και τα αλλα τα κωλοπαιδα που κανουν την προπονηση τους αλλα οταν ερχονται μαζι μου πιανουν τον χαβαλε και παει κατα διαολου το πραγμα. 
Γιατι και στον Χορτιατη με Γεωργιου και σκυλο πηγαμε και αντι για τρεξιμο  καναμε την ετησια φωτογραφηση του πλεημποϋ, αποδεικνυοντας οτι ο αριθμος των γιγαμπαϊτ φωτογραφιων που βγαινουν σε ενα τρεξιμο , ειναι αντιστροφως αναλογος των χιλομετρων που διανυονται και αναλογος του χρονου που απαιτειται.
Μην συζητησω για τα πρωινα τρεξιματα το Σταδιο που οταν παω γινεται αρχικα η καθιερωμενη δοξολογία οπου κακολογουμε  τις γυναικες μας , μετα ακολουθει διεξοδικη  αναλυση των τεκταινομενων στον ΠΑΟΚ , εκτιθεται στη συνεχεια η αναλυτικη κριτικη των νεων εστιατοριων και ζαχαροπλαστειων της πολης, το θεμα των εκλογων (αυτο για λιγο), η παρουσιαστρια της  Χρυσης Μπαλλας (αυτο πολυ και με λεπτομερειες)    και μετα απο δυο ωρες προπονησης  εχουμε διανυσει περι τα 6,5 χιλιομετρα. 

Μ’αυτα και μ’αυτα μενουν δυο μηνες για τον μαραθωνιο της Πελλας και δεν με βλεπω επαναλαμβανω ...

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΛΟΣ ΨΟΦΟΣ


Του κερατα μαλιστα.
Μειον 4 το πρωι και να μας εχουν γινει σαν φακες  στο σταδιο οπου ειμαστε πια εμεις και εμεις.  Φουλ μπιλοζιρια και να προσπαθουμε να μιλησουμε για ΠΑΟΚ και γινομαστε αρχαιοι με τον Γιαννη και τους αλλους  καθως μεχρι τουλαχιστον να ξημερωσει δεν πεφτει η θερμοκρασια με τιποτα .
Κατα τα αλλα συνεχιζω προετοιμασια για Χορτιατη και Αεθλο οπου αναμενεται να γινει ο κακος χαμος απο  κοσμο (πως κατορθωνει αυτο το καλο παιδι ο Στελιος ο Καιαφας και τους παρασερνει ολους προς τον ολεθρο δεν μπορω να καταλαβω).
Γιατι οταν βλεπεις σε ασχετη ημερα τριαντα παλαβιαρηδες 8 η ωρα το πρωι στη Ρεμβη κατι δεν παει καλα ... Και αλλους διακοσιους να εχουν εκδηλωσει ενδιαφερον  για την μεγαλη προπονηση στις 25 ... Δεν παμε καλα... Γιατι τωρα ετυχε και εχει καλο καιρο και ηταν ζαχαρη το τρεξιμο αλλα την 1η Μαρτιου - πιστος ο καιρος στο εθιμο - θα γινεται της μουρλης ειμαι σιγουρος ... Θα εχει κρυο (καλο αυτο) , θα βρεχει ... θα εχει λασπες...θα εχει παγο... θα εχει κι αλλο κρυο ... θα βρεχει ακομη πιο πολυ...θα γλιστραει , θα διψαει ... θα πειναει .. θα εχει κροκοδειλους, φιδια, λυκους και αρκουδες...
Εκει ομως ολοι με τον Στελιο στους προσκοπους...που οταν ημασταν μικροι δεν μας αφηνε η μανα μας να παμε "να μην κρυωσει το καημενο το παιδι" και τωρα παμε σαν τους τρελλους για εκκινηση (θα παω φυσικα).