Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ


Δεν εχω αποφασίσει οριστικά αν ακόμη  η περιοδος που κανω long run    για τον μαραθωνιο  μου αρέσει ή όχι  , (μάλλον μου αρέσει όμως) ...
Και αντε καλα, εγώ θέλω να πάω στην Αθήνα τον άλλο μήνα, οι υπόλοιποι που δε  θα τρέξουν ουτε στο Νυκτερινό?
Αφου συνηλθα λοιπόν απο την τελευταια αναποδια  που με πετυχε ,  επανηλθα στο λικνο του κλασσικου αθλητισμου της Θεσσαλονικης , στο  γηπεδο που ειναι εφαμιλλο των καλυτερων ευρωπαϊκων και αμερικανικων , το αγαπημενο χωραφι του καφτανζογλειου δηλαδη ,  συνεχιζοντας το θρυλικο   προγραμμα που θα με οδηγησει σε μεγαλες διακρισεις στους προσεχεις ημιμαραθωνιους , μαραθωνιους , υπερμαραθωνιους και δεν συμμαζευεται.
Αρωγοί στα μεγαλα  τρεξιματά μου  οι λοιποί της πρωινής ζώνης αν  και αυτο που κανουμε τρεξιμο δεν το λες απο την πολλη την βλακεια που μας εχει πιασει .
Ολα πια τα έχουμε πει και αναλύσει , για τον ΠΑΟΚ (κυρίως) , για τον Φίλη, για εκείνη εκει στην Αμερική που πήγε με τους μαθητές της (σ'εμάς ποτέ τέτοιο πράγμα, μια φορά ρε παιδί μου έτσι για να δοκιμάσουμε όταν είμασταν 14-15, αλλα μπάαα ασε που ήταν σαν φώκιες οι καθηγήτριες, τότε ήταν και της μόδας τα ταγάρια στην εποχή μου, καταλαβαίνει κανείς χάλια , εμ βέβαια στην τριτοκοσμική χώρα τι να περιμένει κανείς...)  ,  μονο τρεξιμο δεν κανουμε δηλαδη,  ζωντανες ντροπες του δρομικου κινηματος, δεν με βλεπω καλα με αυτους στην προετοιμασια μου... 
Και φυσικά σε κάθε long είναι εκεί μαζί μου και σε όλα  τα χιλιόμετρα ... δεν πάνε καλά... αλλά ευτυχώς γιατί έχω παρέα ...
Και  μετά τον πέμπτο μου Νυκτερινό προετοιμάζομαι πια και για την Αθήνα , όχι τόσο στό τρέξιμο (τα ειπαμε αυτα) ,  όσο για τα λοιπά,  εισιτηρια , ξενοδοχεία κλπ, θα είναι διάφορες μορφές κάτω Αθήνα με πρώτο και καλύτερο τον φιλο μου τον Μάκη , θα φορέσουμε μπλε λαμε κουστούμια και θα παμε πρωτέυουσα  να κάνουμε καλή εντύπωση σαν επαρχιώτες που είμεθα. 
Αλλά το ζουμί είναι ότι μπήκα στα ιντερνέτ - αυτά τα πως τα λένε - να κλείσω ξενοδοχείο και καταευχαριστήθηκα διαβάζοντας κριτικές για ξενοδοχεία στην Αθήνα έφαγα μια μέρα στην οθόνη και ξενοδοχείο για μένα ακόμη δεν εκλεισα από τη χαζομαρα που με έχει πιάσει (το πολύ το τρέξιμο φταίει - έχω αποβλακωθεί φαινεται) .
Γιατί διάβασα κριτικές για κάτι καταπληκτικά καταλύματα στην πρωτέυουσα και πρέπει μια μερα να πάω , θα κάνω μπάνιο σε Μπαιγκόν και θα πάω να μείνω. (το ξέρω ότι δεν έχει σχέση με τρέξιμο αλλά δικό μου είναι το σάιτ το βάζω φωτιά και το καίω άμα θέλω ) Οι τίτλοι κατά σειρά είχαν ως εξής: "Ποτέ μα ποτέ..." , "Απαίσιο", "Τρομακτική εμπειρία""Οχι οχι οχι μεινετε μακριά έχει κοριούς" (γενικά όλοι γράφαν για κοριούς, ήταν σπεσιαλιτέ του καταλύματος φαίνεται) και γενικά γράφαν κριτικές κάτι μυγιάγγιχτοι τύποι που τους ενοχλούσαν οι κοριοί , το ότι δεν είχαν μπάνιο , ότι συχνάζαν πόρνες , αλλος εγραφε  οτι θα'ταν καλυτερα να κοιμοταν στον δρομο και τον άλλον (ενας Φινλανδός φλώρος ήτανε) τον πείραξε λέει ότι μπήκε στο δωμάτιο και είχε ματωμενα κουρέλια μέσα , πεταμένες σύριγγες και χαρτόνια στα παράθυρα , ενώ ένας ούρλιαζε εξω από το δωμάτιό του... 
Αλλα αυτος που περασε καλυτερα ηταν ενας Εγγλεζος που αφου διαπιστωσε οτι δεν του ειχαν κανει την κρατηση , ζητησε το βιβλιο παραπονων (πρεπει να ειχαν ξεκαρδιστει στα γελια στο ξενοδοχειο) αλλα φυσικα του ειπαν οτι δεν εχουν τετοιο βιβλιο (τι να το κανει , ουτε στο Γουωλντορφ Αστορια εχει) και αυτος εκανε μετα καταγγελια στην τουριστικη αστυνομια και φανταζομαι οτι μετα απο αυτο θα τον μαλωσαν πολυ ασχημα τον ξενοδοχο και αυτος απο τη στενοχωρια του δεν θα τρωγε δυο μερες. (για του λογου το αληθες  εχει πολυ γελιο , οχι για τους πελατες, αλλα για μενα τουλαχιστον      https://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g189400-d276196-Reviews-Alma_Hotel-Athens_Attica.html  )

Και μετα μας ενοχλει εμας το Καφταντσογλειο σταδιον (που για να πουμε του στραβου το δικιο καθε μερα μπαινει καθαριστρια και καθαριζει τα αποδυτηρια)  ... 
Μαλλον δεν θα μεινω εκει αν και θα ειχε ενδιαφερον.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

LONG RUN ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ξημερωμα στο λιμανι...

Σαν τα λονγκ ραν δεν εχει τελικα...
Ξεκιναμε αγρια χαραματα σαν τους καταραμενους να κανουμε γυρες στο σταδιο και μετα κατηφορα προς λιμανι και τα ξενυχταδικα περιξ των λαδαδικων (οι αλλοι επιμενουν εγω δεν θελω... ) , Μεγαρο , Κρηνη, Ρεμβη και πισω σταδιο απο τον Γολγοθα της 3ης Σεπτεμβριου.  
Και αυτες τις μερες ειχε πολυ πραμα απο αγωνες.
Ειχε Γιαννιτσα , τον εχω τρεξει τρεις φορες,  φτανει ομως - αρκετα -  ασε που κινδυνευεις να σε αρπαξει κανα κουνουπι την ωρα που τρεχεις και να σε ξεκοκκαλισει στην φωλια του. Πηγε ο Ψηλος γιατρος (Ουζουν Ντοκτορ) και μου ειπε οτι Λουιζιανα και Πελλα ενα και το αυτο , υγρασια  και ζεστη του κερατα (λες και δεν το ξεραμε). Παντως ειναι και ωραια,  καλα διοργανωμενος αγωνας εχει πολυ συμμετοχη στα Γιαννιτσα,  αν αντεχει το πετσι σας να πατε του χρονου... Ειχε και Γιαννενα το τριανταρι αλλος αγωνας - απωθημενο αυτος αλλα εμενα μου φαινονται κομματι πολλα τα τριαντα , τα εχω προγραμματισει για αργοτερα ...
Αν βεβαια ειμαι σε κατασταση απο βδομαδα,  γιατι με επιασε και η φιλοτιμια    και πηγα θαλασσα , με το που εβαλα το ποδαρι μου μεσα καπου πατησα , να το ποδι τουμπανο. Καλα λεω εγω , πανε για τρεξιμο , κατεβα και γραφειο το απογευμα  τι τις θες τις θαλασσες και τις αναψυχες ...
Αφου ειμαστε κολλημενοι. Πηγαμε δυομισυ + ωρες με τους αλλους , σοβαροι ανθρωποι σου λεει , μια χαρα περασαμε , ειπαμε αστεια , κουτσομπολεψαμε , ειπαμε ολα τα πολιτικα , ολα τα αθλητικα,  φτασαμε στο συμπερασμα οτι οι Ολυμπιακοι τρια αθληματα πρεπει να εχουν ολα κι ολα , Μπητς βολεϋ   , αλμα επι κοντω και λασπομαχιες , ολα γυναικων (ειμαστε πολυ φεμινισται γι'αυτο - θα στειλουμε το πορισμα στην ΔΟΕ).
Επιβεβαιωσα δε οτι οταν παμε ταξιδι  και οι αλλοι οι φυσιολογικοι κοιτανε το  τοπιο , εμεις κοιταμε που ειναι καλα για τρεξιμο (για τετοιο κολλημα μιλαμε - επιβεβαιωμενο και απο πρωταθλητες του ειδους)  

Να δω ποτε θα ξανατρεξω τωρα πλησιαζει και ο Νυκτερινος...

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

TRAIL RUNNING στο Καυταντζο


 
εφαμιλλο των καλυτερων ευρωπαϊκων
Καθε βραδυ τσεκαρω το προγραμμα μου για το τρεξιμο , αυτο το φοβερο που τελικα κανω τον ιδιο χρονο σε καθε μαραθωνιο , για να δω τι θα τρεξω την επομενη. Επειδη ειχα να κανω 400αρια και δεν συμμαζευεται ,προετοιμαστηκα ψυχικα και το πρωι πηγα στο σταδιο φουσκωμενος απο περηφανεια  που θα κανω τετοια φοβερη προπονηση.
Παρεπιπτοντως μολις ξεκινησα να τρεχω γρηγορα (τρομαρα μου) η αντιδραση των αλλων ηταν "επαθες τιποτα? " αλλα τετοιοι κανιβαλοι κακοηθεις ειναι , τι να πεις τωρα για τυπους που κανουν λονγκ ραν το Σαββατο το πρωι μονο και μονο για να δουν τις ξεμπαρκες που βγαινουν απο τα γυρω μαγαζια .
Σιγα και δεν εκανα προπονηση ομως ...
Και αυτο γιατι η κατασταση του σταδιου δεν συμμαζευεται πλεον. Αν δεν ηταν δηλαδη διπλα στο σπιτι μου δεν θα πατουσα πια , παρα το δελεαρ των φιλων που τρεχουν καθε πρωι εκει. Ειναι αδυνατον να τρεξεις πλεον στις δυο πρωτες σειρες των κουλουαρ οπου το πλαστικο εχει σκασει και εχει φυγει σε κομματια , ενω και στις ακρες,  εκει που τρεχει ο πολυς ο κοσμος , το ταρταν ειτε λειπει, ειτε εχει παχος τσιγαροχαρτου, ειτε κρυβει απο κατω νερο-surprise!!  , περνας , πατας και γινεσαι μουσκεμα. 
Συν το γεγονος οτι αν πας νωρις ολος ο αγωνιστικος χωρος τοσο στο (ας'το πουμε) χορτο,  οσο και στο (ας'το ξαναπουμε) ταρταν, ειδικα το πρωι ειναι λιμνη  απο το  εντατικο ποτισμα που αποσκοπει στο να γινει το γηπεδο πιστη αναπαρασταση των everglades της Φλοριντα.  Μεχρι και γλαροι ερχονται το πρωι (αληθεια, γλαροι πανω απο την Αγιου Δημητριου) μαζι με καμια κατοστη κορακια που μαλλον ελπιζουν - βασιμα - οτι καποιος απο εμας θα πεθανει τρεχοντας και θα πεσουν να τον φανε φρεσκο-φρεσκο.
Δηλαδη χιλιες φορες καλυτερα πριν απο τους Ολυμπιακους οταν το γηπεδο ειχε χωμα γυρω γυρω και τουλαχιστον τρεχοταν .
Aκομη και στο τελευταιο χωριο εχει καλυτερο γηπεδο για τρεξιμο, οχι στην Θεσσαλονικη οπου το μοναδικο σταδιο του δημου ειναι σαν αχουρι.
Γιατι τωρα αυτο το πραγμα δεν τρεχεται. Ουτε για τρεηλ δεν κανει.
Και ζηταν και ταληρο για εισοδο.