Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ (ΠΑΛΙ)


Παπαλα και το  Αλοννησος Τσαλεντζ, μειναμε με την αιτηση  συμμετοχης και κριμα γιατι θα ηταν καλη φαση, αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι η μεταβαση στο αγαπημενο νησι των Βορειων Σποραδων στοιχιζει οσο να πας στη Νεα Υορκη απλα κανεις περισσοτερη ωρα.
Αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο , θα ηταν ωραια ομως, αλλα τωρα παει πια κι αυτο και του χρονου ναμαστε γεροι και να χουμε κερδισει και το λαχειο θα παμε και θα το τρεξουμε (λεω γω τωρα)  .
Αυτο ομως που με κεντριζει αφανταστα (τι περιεργο...) και θελω να παω (παλι πολυ περιεργο...) ειναι ο αγωνας στο Ξηρολιβαδο που απο χειμερινος εγινε καλοκαιρινος (λογικο γιατι το χειμωνα μονο πολικες αρκουδες που δεν εχει, ασε που θα χαθει κανενας στα χιονια και θα τον βρουν την ανοιξη).

Χαρις στον Αντωνη Κουκουτεγο (που δεν τον ξερω τον ανθρωπο αλλα χιλια μπραβο του) και το τμημα αθλητισμου του Δημου Βεροιας,  γινεται ενας πολυ ωραιος αγωνας 14,5 χιλιομετρων  που ελλειψει χιονιου θα ειναι ... ταμαμ για προπονησουλα καθως πολυ δυσκολος δεν ειναι , πολυ μεγαλος δεν ειναι , μπορει να εχει και μια σχετικη δροσια.
Επιπλεον θα εχει κατασκηνωση για οποιον του αρεσει σε ενα πολυ ωραιο παρκο εξω απο το Ξηρολιβαδο. 
Η περιοχη αξιζει πολλα , εχω παει πολλες φορες για χιονοπολεμο με τα παιδια , εξαιρετικο τοπιο και φυση . Αν εξαιρεσεις δηλαδη ενα χερσο ανοιγμα εξω απο το χωριο  εχει ωραιοτατο δασος με ανηφορες κατηφορες και ολα τα κομφορ. 
Το ειχα δοκιμασει αλλωστε περυσι τον Χειμωνα , πραγματικα επαθα πλακα απο την ομορφια του χιονισμενου τοπιου , ασχετως αν ειχα γινει παγωτο και ενιωθα σαν τον Αμουδσεν στην Ανταρκτικη 
Ελπιζω δηλαδη Ιουλιατικα να μην εχω να παω για τιποτε μπανια σε θαλασσες μακρινες η κοντινες με κουβαδακια , στρωματα μασκες και αλλα ωραια . 
Γιατι εχουν στενεψει και τα περιθωρια και 13-14 Ιουλιου ειναι το Ξηρολιβαδο , 27-28 το Ζαγορι , με το δικιο τους οι λοιποι της οικογενειας θα θελουν να πανε και για κανα μπανιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου