Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΡΤΙΑΑΑΑΑΑΤΗΣ (2016)


Μετα απο τη συντομη καθιερωμενη διακοπη των προπονησεων λογω γριπης,  επανερχομαι δριμυτερος για να  αρχισω να τα σπαω σε γνωστους και φιλους για τον επερχομενο αγωνα  του Χορτιατη trail run , η διοργανωτικη επιτροπη του οποιου  και ανοιξε το συστημα των εγγραφων  του (δηλαδη το email του εδωσε ο Στελιος και οποιος θελει παει και γραφεται πληρωνοντας το σχετικο αντιτιμο).
Επειδη καθε χρονο τα πρηζω (και θα συνεχισω να το κανω μεχρι τις 6 Μαρτιου) σε ολο τον κοσμο για τον συγκεκριμενο αγωνα μαλλον θα πρεπει να προτεινω στον Στελιο τον Καϊαφα να ενημερωνω  το σχετικο σαιτ του αγωνα εμπλουτιζοντας το παραλληλα με  στηλες για συνταγες, ζωδια, κοσμικα, γκομενες  , ΠΑΟΚ και αλλα ενδιαφεροντα θεματα.
Να εξηγουμαι ομως ... Μ'αρεσουν ολοι οι αγωνες βουνου και πολυ της Θεσσαλονικης που δεν ειναι και μεγαλοι. Μ'αρεσε ο Συζαθλος, με συγκινει πολυ ο Αεθλος αλλα ο Χορτιατης με ξετρελαινει. Τον φοβαμαι και λιγο  ομολογω ,  αλλα δεν  μπορω να αντισταθω στην ιδεα της συμμετοχης (να κυλιεσαι στη λασπη και τα νερα μεσα στο κρυο , ανεκτιμητο πραγματι ) .  
Ο αγωνας αυτος ειναι  πολυ - πολυ αξιολογος, ειναι δε ενδεικτικο οτι παρατηρειται ενθουσιασμος αναμεσα σε ολους τους δρομεις  (μαζευονται ολοι μα ολοι οι πολυ φανατικοι του βουνου) που ξερουν και εκτιμουν την δυσκολια του αλλα και την ομορφια του.
Βεβαια δεν ειναι η αναβαση των Αλπεων , (να ενα βουναλακι τοσο δα ειναι , το ανεβοκατεβαινεις κανα δυο φορες) ,  αλλα η ομορφια του τοπιου σε συνδυασμο με την δυσκολια των καιρικων συνθηκων (πολυ σπανια τετοια εποχη ειναι καλες οι συνθηκες στον Χορτιατη , ταχουμε ξαναπει για τη λασπη) και το γεγονος οτι εχει πολυ και καλο μονοπατι  προσφερεται και για δρομεις που πρωτοδοκιμαζουν τις δυναμεις τους στο βουνο. Στο κατω - κατω 21 χιλιομετρα ειναι , το πολυ - πολυ το παιρνεις στο περπατημα και καθαρισες (λεμε τωρα).  Οποιος νομιζει οτι αντεχουν τα κοτσια του για ενα λιγο πιο απαιτητικο 21αρι στο βουνο δεν θα χασει αν εγγραφει.
Φυσικα τα αλλα τα γατακια μολις εμαθαν την εγγραφη αρχισαν τα "ναιιιι,  ξερεις εχω κανονισει το σαββατοκυριακο εκεινο , εχω να παω σε ενα γαμο, αααα, θα παω αλλου"  κοινως  την εκαναν με πλαγια, φοβουμενοι να λερωσουν τις δωδεκαποντες γοβες τους σε λιγη λασπη...
Εγω θα παω ομως στις 6 Μαρτιου και θα περασω ωραια και θα βγαλω και φωτογραφιες (και θα με βγαλουν , Γιωργο Σαβατουπη ετοιμασου) και θα φαω και σουπα στο τελος (προπερσυ πηγα τοσο αργα που δεν προλαβα σουπα).
Α και για να μην ξεχνιομαστε μπαινει παλι καρτα εισοδου στο βοηθητικο στο Καυτατζογλειο . Εγινα πολλα εργα βλεπεις και βελτιωθηκαν οι συνθηκες αθλησης και προπονησης (καινουριο ταρταν , αποδυτηρια) που βαλαν παλι καρτα. Αξιζει να σημειωθει οτι πλεον εχουν γινει τραυματισμοι σοβαροι μαλιστα μεσα στο βοηθητικο λογω της κακης καταστασης του ταρταν. Αλλα αυτοι βαζουν εισοδο. Ετσι θα κλεισουν οι τρυπες.
Ειναι απεριγραπτο. 


2 σχόλια:

  1. Κώστα Καλησπέρα. Θα σου ζητήσω ευγενικά να τρέξουμε μαζί τον αγώνα αυτό. Το παλμαρέ μου : Τελευταίος (από τους άντρες) στον αγώνα Ελπίδας (για τα αυτιστικά παιδιά) στο Ωραιόκαστρο (23 χλμ) τον Μάρτιο του 2014, πρότελευταίος στον αγώνα Σιρις 2014 (23 χλμ), προτελευταίος στον Συζαθλο (27 χλμ), τερματισμός με την "σκουπα" στον Ενιπέα 2015 (σε 5:20). Βέβαια μετάλλιο πήρα γιατί τις κοπελίτσες στον τερματισμό δεν τις είχε ενημερώσει κανείς για το όριο, ή πιο πιθανόν τα μετάλλια που περίσσευαν δεν τα επαιρναν πίσω, σούπα δε ευτυχώς έφαγα μαζί με τους διασώστες. Επιπλέον νομίζω ότι έχεις αρκετά κονέ ώστε να σε βγάλουν φωτογραφία, οπότε μαζί σου μπορεί να βγώ και εγώ. Συνήθως στούς τερματισμούς μου, έχουν φύγει οι φωτογράφοι, έχουν ξεφουσκώσει ακόμη και την αψίδα του τερματισμού, μόνο οι κόρες μου και η γυναίκα μου με περιμένουν. Στον δε αγώνα του Χορτιάτη αποκλείεται να τις ανεβάσει για να με δουν (μέσα στην ομίχλη υγρασία και κρύο), άσε που θα λερώσω και το αμάξι. Γι αυτά όλα σου ζητώ ευγενικά να τρέξουμε μαζί. Εφαρμόζω τεχνική : τρέχω, περπατάω , τρέχω όταν δω φωτογράφους και κοπελίτσες και προσπαθω να γλυστρήσω στην λάσπη για να κερδίσω χρόνο. Στα τελευταια δε 50 μέτρα όπως φαντάζομαι όλοι τα κάνω απνευστί. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά. Αργότερα θα σου επικιννήσω το bib μου, αν και με την μπλουζα που φοράω (την πήρα ειδικά για να ξεχωρίζει) μπορεί εύκολα να με βρεί κανείς. Βέβαια τελικά δεν έχω και τόσο μεγάλο δείκτη κεφαλοστροφής.
    Σε Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή