Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΑΧΑΡΑΣ


Επιστροφη με τα χιλια στην προπονηση στη Θεσσαλονικη  και μετα απο τις δυο πρωτες εβδομαδες με εικοσαρια , ειμαι πεπεισμενος οτι ολοι αυτοι που συνανταω το πρωι στο βουνο εχουν καποιο προβλημα - δεν εξηγειται αλλιως (συμπεριλαμβανομενου του γραφοντος φυσικα) .
Διοτι την περασμενη Κυριακη  , παρα το οτι πρωι - πρωι οι συνθηκες ηταν σχετικα καλες , στην επιστροφη απο τη διαδρομη Περαιβου , υπηρχαν στιγμες που μυριζα καμενη σαρκα κατω απο τον καυτο ηλιο και μεσα σε πρωτοφανη - για βουνο  υγρασια  .
Και  ενω γυρνουσα κατα τις δεκα μιση απο το βουνο,  ηδη ανεβαιναν διαφοροι χαρουμενοι - χαρουμενοι μεσα σε συνθηκες Σαχαρας για την πρωινη τους προπονηση. Συναντησα δε και διαφορους σεσημασμενους παλαβους  απο τον ΣΔΥΘ επισης πολυ ευχαριστημενους απο την ζεστη και το μπανιο  ιδρωτα  με το οποιο περασαν το πρωινο της Κυριακης τους.
Δεν παμε καλα ειμαι σιγουρος , προσωπικα εκανα περιπου εικοσι ωρες για να συνελθω απο τα συμπτωματα θερμοπληξιας...
Φυσικα και αγορασα και καινουρια τρεξιματικα παπουτσια για τον επερχομενο μαραθωνιο,  ειτε της Αθηνας, ειτε της Κων/νουπολης , γιατι χωρις καινουριο εξοπλισμο δεν το ευχαριστιεσαι ... Και φυσικα - οπως συμβαινει παντα σε τετοιες περιπτωσεις -  το παπουτσι που μου εκανε καλυτερα ηταν το πιο ακριβο απο οσα δοκιμασα ....
(Παγκοσμιο Θεωρημα αγορας παπουτσιων: “Η ανεση του παπουτσιου ειναι ευθεως αναλογη της τιμης του, πολλαπλασιαζεται δε σε περιοδο εκτος εκπτωσεων -αν δε,  βρεις καμια ευκαιρια κατι θα γινει και θα παθεις φουιτ στο πρωτο η δευτερο τρεξιμο, η θα τα χασεις καπου , η θα τα βαλει η γυναικα σου στο πλυντηριο η κατι τετοιο)
Μια παρατηρηση ομως για την αγορα παπουτσιων γιατι με καιει...
Χαθηκε τελος παντων σε αυτα τα μαγαζια αθλητικων που πουλαν πλεον αβερτα - κουβερτα τρεξιματικα παπουτσια να υπαρχει ΕΝΑΣ τουλαχιστον πωλητης που να ξερει στοιχειωδως  το αντικειμενο ?
 Με εξαιρεση το μαγαζι της Μιζουνο - το οποιο ειναι ομως μονοθεματικο - πας σε μαγαζι αθλητικων ειδων και αν τους ρωτησεις κατι πιο πολυπλοκο απο “εχετε ενα νουμερο μεγαλυτερο?” ή “σε τι χρωμα βγαινει?” , σε κοιταν σαν εξωγηινο, 
 Ειχα κανει δε το λαθος μια φορα να ρωτησω τον πωλητη για εναν παπουτσι που εγραφε οτι εχει ποικιλια και σε νουμερα φαρδους, εαν πραγματι εχουν καποια αλλα νουμερα στο φαρδος του παπουτσιου και αυτος στραβωσε λες και του  ειπα για το φαρδος του πισινου της μανας του.  (καλα μιλαμε για μεγαλη περιπτωσαρα πωλητη - αυτος ηταν φτιαγμενος για Κολωνακι και πανω - ξερουν οι γνωστες του αντικειμενου για ποιον μιλαω - ευτυχως εχει εξαφανιστει τωρα τελευταια - σε καμια Μυκονο θα ψωνιζεται )
Και μη χειροτερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου