Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΣΕΙΧ ΣΟΥ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Ειπε ο γυφτος να χορεψει …
Αρτιαφιχθεις απο τις καλοκαιρινες διακοπες στην Αλοννησο οπου ετρεξα αρκετα ικανοποιητικα, κολυμπησα περισσοτερο και εφαγα ακομα πιο πολυ και μεσα στη βαρεμαρα της καλοκαιρινης Θεσσαλονικης, ειπα και εγω να παω μια βολτα μεχρι την Περαιβου για τρεξιματακι  . Βεβαια πηγαινοντας παρατηρησα  οτι ο αερας κοντευε να ξεριζωσει τα δεντρα αλλα οπλισμενος με αισιοδοξια κατευθυνθηκα προς τη γεφυρα της Τουμπας . Παρατηρησα δε και την παρουσια περιπολικων στις εξοδους του περιφερειακου για το δασος αλλα σιγουρευτηκα για την κατασταση μολις εφτασα στην γεφυρα οπου εφαγα πορτα απο τους πυροσβεστες οι οποιοι για  λογους ασφαλειας - οπως ειπαν σε αλλο παρευρισκομενο ελπιδοφορο δρομεα - μας απαγορευσαν τη εισοδο. 
Απορω (παροτι καταλαβαινω οτι  οι ευγενεστατοι πυροσβεστες εκαναν την δουλεια τους)… Τι τους πειραζει να βρισκονται μερικες δεκαδες δρομεις μεσα στο δασος ? Ισα -  ισα που θα τους ειδοποιησουν σε περιπτωση αναφλεξης …αλλα η κοινη λογικη λειπει …Υπαρχει κινδυνος ? “Κλειστε το” σκεφτηκε καποιος εξυπνος απο την περιφερεια προφανως… Προσωπικα εχω ειδοποιησει την πυροσβεστικη δυο φορες για φωτια στο δασος . Η προληψη γινεται με διασπορα φυλακων μεσα στο δασος , οχι με απαγορευση . Αλλωστε οπως ολοι οσοι παν στο Σειχ Σου γνωριζουν υπαρχουν δεκαδες αλλα σημεια να μπεις μεσα χωρις να σε παρει κανεις χαμπαρι και αν θες το καις και αστους να χτυπιουνται . Και δεν χρειαζεται να περιμενεις να φυσηξει… 
Ετσι που παμε θα πηδαμε καγκελα για να μπουμε και στο δασος ,οπως πηδαμε καγκελα για να τρεξουμε στο Σταδιο  , οπως πηδουσα καγκελα μια ζωη οταν πηγαινα να τρεξω ή να παιξω μπασκετ , ή ποδοσφαιρο η οτι αλλο σ’αυτην την καταραμενη  πολη που γεννηθηκα και ζω.  

Ετσι παει το Κυριακατικο long run (δεν ηθελε και πολυ δηλαδη , μια σπρωξια ηθελε και εγκατελειφθη - “ωχ που να τρεχω τωρα παραλια - φυσαει” και πηρε αναβολη για αλλους πιο υπηνεμους καιρους ) 
Συνδρομεας στην Αλοννησο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου