Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ


Mετα την περυσινη παταγωδη αγωνιστικη αποτυχια του Μαραθωνιου της Αθηνας (ΑΦΟΥ ΕΛΕΙΠΑ ΕΓΩ) και παρα την εκδοση των πολυ επιτυχημενων οδηγιων για μαραθωνιο ( http://trehontas.blogspot.gr/2013/11/10.html )  τις οποίες ολοι οι σωφρονες δρομεις ηκολουθησαν κατα γραμμα , να και ο καινουριος φετφας  για ολα τα παιδακια που θα τρεξουν φετος. 
Μ’αρεσει να δινω οδηγιες , ειναι μια ανιδιοτελης προσφορα σε ολους τους φιλους εκει εξω που ψαχνουν τον καλο τσομπανη να τους καθοδηγησει (σαν τις καλυμμενες προσβολες δεν εχει) 
1.                Καλος μαραθωνιος δεν θα ειναι της Αθηνας φετος. (Θα ειναι του χρονου). Φετος το καλο το τρεξιμο , το  αντρικο,  θα γινει στην Κωνσταντινουπολη . Τωρα γιατι επρεπε να παμε 600 χιλομετρα μακρια για να κανουμε χαβαλε, αλλου παπα ευαγγελιο.
2.                Νοεμβριος.  Κλασσικος Μαραθωνιος (αλλα και αλλοι μαραθωνιοι). Ηρθε επιτελους ο καιρος των μακαρονιων  . Αυτα τα παπαδιστικα «Προσεξτε το βαρος  τωρα στο φορμαρισμα» σας τα λενε οι χορτοφαγοι . Αυτοι που βοσκανε. Εμεις που λιωσαμε τα ποδαρια μας στα σταδια και τα βουνα  θελουμε να φαμε , να ειμαστε γεματοι καυσιμο για τα 42 χιλομετρα (που ξερεις μπορει να τρεξουμε και παραπανω)  
3.                Οχι κυριοι. Ουτε φετος θα τρεξει ο Μπαμπης (ενας ειναι ο Μπαμπης) Μαραθωνιο.
4.                 Μην σας νοιαζει ο ρυθμος σας στον αγωνα.  Ετσι κι αλλιως μετα το 30  θα σερνεστε και θα βλαστηματε την ωρα και την στιγμη («αναθεμα τον κερατα  που με επεισε να τρεξω αυτο το ρημαδι, ακομη να τελειωσει ρε γμτ...» και αλλα τετοια).
5.                Αυτο δεν ισχυει βεβαια για εκεινους τους φιλους (Ξερουν ποιοι ειναι αυτοι)  που πανε και κανουν τον Μαραθωνιο σε κατω απο 3:30 και 4  ωρες. Εσεις δεν ειστε ανθρωποι , ασε που ειστε και προκλητικοι. Εμενα μου βγαινει η ψυχη για να κανω κατω απο 5 ωρες εσεις κλαιγεστε που δεν μπορεσατε να πατε κατω απο 4,5 λεπτα  το χλμ. (τι εκνευριστικοι θεε μου!) 
6.                Οι υπολοιποι που θα πατε Κωνσταντινουπολη με το λεωφορείο  να ξερετε οτι η σκεψη μου θα ειναι μαζι σας στην ταλαιπωρια που θα φατε  (ευτυχως μονο η σκεψη μου χαχαχα ) . Φυσικα θα σας περιλαβω  μολις καταφτασω το Σαββατο γιατι ειμαι σιγουρος οτι με κακολογουσατε στη διαδρομη.   
7.                Αποχη απο «δραστηριοτητες» το βραδυ...Εχουμε αγωνα αυριο.  Οι δραστηριοτητες στοιχιζουν , κυριως σε διαζυγια, δικηγορους κλπ κλπ. (οι παντρεμενοι θα ελεγχθουν σχολαστικα με απανωτα τηλεφωνηματα και εφοδους απο τις γυναικες και τις φιλεναδες τους και σειρα ενοχλητικων ερωτησεων , οπως «γιατι ειχες κλειστο το κινητο ?» και «οποτε πας ταξιδι δεν πιανει το κινητο σου, τυχαιο? » )
8.                Στην  Τουρκια ειναι μουσουλμανοι . Απαγορευεται – μου ειπανε -  η συμμετοχη γυναικων δρομεων     οποτε ακυρωνεται η συμμετοχη γυναικων του συλλογου που αντι να τρεξουν θα πανε για ψωνια και κομμωτηριο .
9.                Τα τελευταια χιλιομετρα στον μαραθωνιο ειναι η ωρα που αρχιζεις και αντιλαμβανεσει την μεγαλη αληθεια: Τζαμπα εκανες 4 μηνες  προετοιμασια. Τζαμπα και τα long run. Αφου δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου. Κατι negative split και τετοια μονο οι μαυροι.
Αυτα και καλη επιτυχια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου