Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕ



Αγωνας με τα ολα του για να λεμε την αληθεια.
Διοτι ειχε κοσμο πολυ και καλο με πολλους φιλους και γνωστους.
Ειχε καλη οργανωση (ο συλλογος δρομεων Βεροιας ειναι εγγυηση) .
Γινοταν στη Βεροια που ειναι απο τις αγαπημενες μου πολεις.
Ειναι γρηγορος αγωνας για εμας τους κομματακι αργους που θελουμε να ξεκολλησουμε και λιγο στον ρυθμο.
Ξεκιναει απο τη Βεργινα και τους βασιλικους ταφους , προσδιδοντας τουριστικο ενδιαφερον στην εκδρομη , κυρος , μεγαλοπρεπεια , ενδοξο αρχαιο παρελθον, μελλον και αλλα πολλα τετοια βαρυγδουπα.
Ειναι δε ευκαιρια για μια συντομη αποδραση απο τη Θεσσαλονικη.
Δωσαμε πρωι - πρωι ραντεβου στο Καυτατζογλειο   με Δημητρη και Φωτη (διοσκουρο),  ανεβηκαμε στο ταπεινο Πεζω (επροκειτο περι λαϊκου αγωνος δρομου δεν θελαμε να προκαλεσουμε πηγαινοντας με την Ρολς - εμεις παντα με τον απλο λαο)  και ξεκινησαμε για την ενδοξη πρωτευουσα του Νομου Ημαθιας. 
Καθόλη τη διαρκεια της διαδρομης , ελλειψει και "χωροφυλακης" επανω στο αμαξι και  παρα τις αυστηρες συστασεις μου οι αλλοι δυο ησχολουντο με θεματα ελαφρα , θα ελεγα χαμηλου επιπεδου (για συναθλητριες λεγαν με ολες τις ανατομικες λεπτομερειες μαλιστα ) και καθολου μα καθολου φιλαθλα,  αλλα  εγω τους ακουγα σιωπηλος ,  αυστηρος και συνοφρυωμενος ,  στηλιτευοντας τα κακως κειμενα (ψεμματα, ειχα πεσει στο επιπεδο τους και ακομη χαμηλοτερα).
Αφιχθηκαμε στην αρχεγονη κοιτιδα του ρεβανιου και αφου πηραμε μαζι μας εναν ψηλο οφθαλμιατρο που βρηκαμε εκει , κατευθυνθηκαμε με τα πουλμαν της διοργανωσης προς την Βεργινα, οπου βεβαιως με την αφιξη μας γιναμε παγωτο απο το κρυο . Φυσικα συναντησαμε ολη την παρεα εκει,  πλην καποιων που πηγαν να τρεξουν Ενιπεα , αλλα τοσο νιωθουν αυτοι (ρε σεις εχει ρεβανι ο Ενιπεας?) .
Ηταν μεταξυ αλλων ο γρηγορος αστυνομικος , ηταν ο Κουπιδης,  ο Κυριακιδης, (οχι ο παλιος ο Μαραθωνοδρομος , ο αλλος), ο ετερος  Φωτης ο φιλος μου ο δικηγορος, ηταν ο Θανος  πολλα παιδια του ΣΔΥΘ , ηταν απο πολλους  συλλογους στην Ελλαδα,  γενικα γινοταν χαμος , αυτο δε που μας χαροποιησε ιδιαιτερα ηταν (οπως λεν και οι γριες μονιμα οταν γυρναν απο την εκκλησια)  οτι "ειχε πολυ νεολαια" (ειδικα θηλυκου γενους με πολυ εφαρμοστα κολαν , το καταδικαζουμε αυτο - οι παλιογριες παρεπιπτοντως παντα λενε για νεολαια στην εκκλησια μπας και τσιμπησουμε και παμε και παρουν αυτες τη μιζα τους απ’τον παπα,  αλλα που εμεις, ουτε αποξω...) .
Για να μην πολυλογω (το κανω ηδη) και αφου μας εγιναν μπλε απο το κρυο βγαζοντας φωτογραφιες με οοοοολους τους γνωστους και φιλους ,   φυγαμε με την εκκινηση σαν κυνηγημενοι,  προσπαθωντας να πετυχουμε προσωπικο ρεκορ,  κατι που τελικα εγινε εφικτο γεγονος που αποδεικνυει οτι ακομη και ενα τσουβαλι πατατες  μπορει να τρεξει αν το προπονησεις εντατικα.
Στοχος μας ηταν δε να περασουμε τουλαχιστον  κατι τυπους σαν εκεινον με την γκλιτσα και κατι αλλους τετοιους αλλα και τις διαφορες ξετσιπωτες με τα εφαρμοστα (εμεις δεν γυρναμε καν να τις κοιταξουμε ειπαμε). Και τα καταφεραμε.  
Ηταν ωραια  στη Βεροια. Ηταν αγωνας κομπλε .  Οι δυο αγωνες που διοργανωνονται εκει  (εχει και Ξηρολιβαδο το καλοκαιρι) ειναι πολυ διασκεδαστικοι και ευχαριστοι.
Θα ξαναπαμε.
Διελευση λιμνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου