Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΠΥΛΑΙΑ - ΒΕΡΟΙΑ

λιιιιγο πριν το ξεκινημα

Λίγο πριν μπουμε και επισημως στην περιοδο της ακατασχετης κουραμπιεδοφαγιας,  ετοιμαζομαστε μαζι με τους αγαπητους φιλους   να δωσουμε το βροντερο παρων μας σε πληθωρα μικρων αλλα   ιδιαιτερως ευχαριστων αγωνων  που θα διεξαχθουν εδω στην ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας (ξακουστης κλπ κλπ).
Ξεκινησα απο την την Πυλαια αυτη την Κυριακη   σε ενα αγωνα δρομου και ολιγον τρεηλ 14,5 περιπου χιλιομετρων ετσι για να κανω και  μια λιγο διαφορετικη προπονηση απο τα συνηθισμενα , μας βγηκε ομως κανα χιλιομετρο λειψη  η διαδρομη και εμεινα με την γλυκα. Γιατι κρατησα δυναμεις για το τελος (τρομαρα μου) και βρεθηκα ξαφνικα πριν τον τερματισμο, δεν πειραζει ομως εκανα και λιγο καλο χρονο οποτε ενταξει, ικανοποιηθηκε καπως και  η ματαιοδοξια μου... 
Παντως δεν ειχε και πολυ κοσμο , να τα λεμε κι αυτα , γινοταν την ιδια ωρα το 5αρι στην παραλια , ενταξει , υπαρχει πλεον πληθωρισμος αγωνων αυτο ειναι μια αληθεια και κατι πρεπει να γινει. Διοτι πολλοι  φχαριστιουνται που εχουν να πανε να τρεξουν , οι υπολοιποι διαμαρτυρονται ομως γιατι κλεινουν δρομοι κλπ κλπ, χωρια που το πολυ το κυριε-ελεησον το βαριεται κι ο παπας (ξερω και πολλες αλλες παροιμιες τουρκικες κυριως , αλλα βαριεμαι τωρα να γραφω) . 
Ωραιος αγωνας βεβαια  , (να πω την αληθεια μ'αρεσε πιο πολυ η κουβεντα πριν το ξεκινημα), ειχε καταπληκτικο καιρο ,   εγιναν και καποιες αλλαγες στη διαδρομη, γι'αυτο και μικρυνε αλλωστε, καλη η διοργανωση του , πολλοι οι εθελοντες , καλη η φυλαξη των διασταυρωσεων , ειχε και ανηφοροκατηφορες μια χαρα πηγε και μπραβο τα παιδια γενικως.
Κυριως πιατο ομως τον μηνα αυτο ειναι η ομαδικη συμμετοχη σχεδον ολων των πρωινων ταχα - δρομεων  του Καυτατζογλειου στον πολυ καλο  αγωνα της Βεροιας τον Φιλιππειο οπου γινεται πραγματικο πανηγυρι (οπου χαρα η Βασιλω πρωτη ως γνωστον) χαρις στον τοπικο συλλογο δρομεων και τον Αντωνη Κουκουτεγο (εγγυηση οι αγωνες της Βεροιας)  και :
Θα συμμετεχουν απο οτι μαθαινω γυρω στους 800 δρομεις (τοσες ειναι οι δηλωσεις - μειωνονται ετσι οι πιθανοτητες για καταποντισμο στην γενικη καταταξη)
Θα ξεκινησουμε απο τον αρχαιολογικο χωρο της Βεργινας  (θα προσπαθησουμε σκληρα να μην κανουμε και παλι ασχημιες μπροστα στους αρχαιους βασιλεις οπως κατι προηγουμενα χρονια  αφου το ξερω ,  οταν ειμαστε μονοι μας φερομαστε χειροτερα απο μαθητες σε σχολικη εκδρομη). 
Θα τρεξουμε και  παλι για μεγαλα ρεκορ (λεμε τωρα) , το τερεν ευνοει , ειναι η μονη πιθανοτητα μεσα στη χρονια να παμε καπως γρηγορα , το εχουμε κανει και στο παρελθον (ο πληθυντικος ειναι της μεγαλοπρεπειας , οι αλλοι τρεχουν γρηγορα,  εγω οχι). Ειναι μαγικη η διαδρομη απο τη Βεργινα προς τη Βεροια με μεγαλο κλου τη διασχιση της λιμνης που ειναι μοναδικη εμπειρια.
Θα ειναι και ο Διοσκουρος εκει (τον επεισα χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια πρεπει να πω) και ο ψηλος οφθαλμιατρος αλλα  και αλλοι απο την πρωινη ζωνη , θα περασουμε δηλαδη ζαχαρη (ειμαστε και ολιγον ξεμωραμενοι δηλαδη αλλο που δεν θελουμε ολοι μαζι σε ενα αμαξι απο Θεσσαλονικη - Βεροια και πισω, θα γινει της πενθημερης εκδρομης).

Διοτι θελουμε και αλλοθι πριν την περιοδο των Χριστουγεννων οπου απο την πολυφαγια ( δεν θελουμε  αλλα δεν ειμαστε και ακαταδεχτοι) μας βλεπω παλι να γινομαστε "ταφος ορνιθων" που ελεγε και η  θεια μου η φιλολογος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου