Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΑΛΙ

Σκουρτα

Ολοι εχουν τα παθη τους εμενα μου αρεσει ο Ολυμπος .
Στον οποιο με καθε ειλικρινεια πρεπει να πω, οτι δεινοπαθω καθε φορα που ανεβαινω κυριως σκεπτομενος οτι "πως θα παω να τρεξω τον αγωνα , που δεν μπορω να ανεβω περπατωντας την πρωτη ανηφορα ?" .

Παρολ'αυτα δεν πτοηθηκα και μια βδομαδα πριν τον  Μαραθωνιο  πηρα τον φιλο μου τον Γιωργο παρεα και καρφι στο Λιτοχωρο . Ο Γιωργος βεβαια ειναι -   αυτος  - καλος αθλητης του βουνου με επιδοσεις οχι αστεια , απορησα που ηθελε να ερθει παρεα με το αργοκινητο τρενο της παρεας, αλλα ειναι υπομονετικο και στωικο παιδι  , το ειδε πιο πολυ σαν βολτα, οποτε με ακολουθησε να αγκομαχαω στις ανηφορες. Γιατι προπονηση δεν το λες κι αυτο που καναμε αλλα τελος παντων ηταν μια καλη εξορμηση για τα μετρα τα δικα μου.


Καναμε παλι την διαδρομη Γκορτσια - Πετροστρουγγα - Σκουρτα , παραδοξως σε καλουτσικο ρυθμο,  παροτι κυριως περπατησαμε , απολαμβανοντας θεα,  βγαζοντας φωτογραφιες και συζητωντας τα τεκταινομενα στον χωρο  του ορεινου  αθλητισμου (δλδ κουτσομπολευαμε αγριως ) , αναλογιζομενοι παραλληλα τα παθη που θα τραβηξουν την αλλη βδομαδα στον αγωνα οσοι θα συμμετεχουν (ψεμματα,  πολυ ζηλευω , οταν μεγαλωσω κι εγω θα τον τρεξω τον αγωνα αυτο, τωρα ειμαι ακομη μικρος και ανωριμος) .
εδω πεφτεις με selfie

Στην πορεια μας επιασε και ολιγη κακοκαιρια , κοινως το δαγκωσαμε σε βαθμο να αναπολουμε τις παλιες καλες εποχες που ειχαμε και γαντια μαζι μας , παλι καλα δηλαδη που ειχαμε και ενα αντιανεμικο , ετσι ειναι ο Ολυμπος μη νομιζει κανεις,  ειμαστε   τυποι της περιπετειας στην πραγματικοτητα, αποζητουμε τον κινδυνο .
Kαπου γραφει Σκουρτα αλλα δεν φαινεται, πηγαμε παντως αληθεια....

Τελικα περασαμε πολυ ωραια δεν κινδυνευσαμε να παθουμε βαβα στα χερακια απο το κρυο , απαθανατισαμε τα τοπια,  βγαλαμε  και σελφι σαν τις κακομοιρες τις τουριστριες που πεφτουν στους γκρεμους της πατριδας μας , φαγαμε τα παστελια μας και γυρισαμε ευτυχεις και μαλλον πεινασμενοι ,  αποκομισα και ενα διαστρεμμα στον γυρισμο που θετει εν αμφιβολω την συμμετοχη μου στον επομενο αγωνα , στην "Κοψη των Αετων " στον Ολυμπο την Κυριακη οπου ελπιζω να με παρουν και μενα αν και δεν εκανα εγκαιρως εγγραφη  (παρτε με ρε τι θα παθετε !!)
Αυτα τα ωραια (να ζηλευουν οι αλλες οι κουφαλες που μειναν στο σταδιο) …



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου