Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Περαιβου



Ειναι περιεργο αλλα τοσα χρονια στο βουνο δεν ειχα παει ποτε να τρεξω στην Περαιβου. Μια ζωη στις γεφυρες η στο Φιλιππειο. Ωραια διαδρομη , πιο βατη γενικα απο τις γεφυρες με μια γερη δοση ανηφορικων μονοπατιων που αντιμετωπιστηκαν στωικα με περπατημα...
16 χιλιομετρα ευχαριστης διαδρομης με ακομα πιο ευχαριστη παρεα που μεγεθυνθηκε με την προσθηκη των παιδιων του ΣΔΥΘ μετα το καραβι.  Σταση για φωτογραφιες στο χριστουγεννιατικο δεντρο και παλι πισω στα αυτοκινητα για διατασεις, κουβεντα και ραντεβου για τους επομενους αγωνες και τρεξιματα στο βουνο.  
Πολυς κοσμος στο βουνο απο εκεινη την μερια , απειροι ποδηλατες, αμετρητοι δρομεις και περιπατητες, αποδειξη της συνεχως αυξανομενης απηχησης του τρεξιματος στον κοσμο της φραπεδουπολης που κατοικουμε.
Ωραια ηταν , ραντεβου μεσα στην εβδομαδα στο σταδιο και ξανα το αλλο σαββατοκυριακο εδω η εκει...    



σαν κοπαδι στην ανηφορα

θεα απο τα μονοπατια

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΩΝΕΣ



Σε περίοδο πίτσας μπύρας και γενικότερα ανάπαυσης μέχρι την επόμενη προετοιμασία για τον Αλεξάνδρειο , αλλά με πολλά ενδιάμεσα τρεξίματα (αλλιώς  βαριέμαι αφόρητα), ψάχνω στο running news  να δω κανα αγώνα κυρίως βουνού που μ’ενδιαφέρει πολύ.
Την Πυλαία βέβαια βουνό δεν την λες , αλλα να που στις 16 Δεκεμβρίου εο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σου ω (εντίσης δεν εχονας ακόμη αγώνας μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα  θα δώσει ο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σου ω (εντίσης δεν εχοώσει  την ευκαιρία χωρίς πολλά πολλά να δοκιμάσω τις δυναμεις μου μαζί με όλους τους άλλους απόμαχους του κλασσικού που επίσης δεν εχουν τι να κάνουν.
Μπράβο στους διοργανωτές για το τόλμημά τους, με μία υπόσχεση εκ μέρους τους   ότι θα πρόκειται για αγώνα trail μέσα στην πόλη.
Είναι αλήθεια ότι μου φαίνεται αγρίως ανηφορικό το δεύτερο μισό της διαδρομής. Θα το δούμε από κοντά αν θά’μαστε εκεί.
Προέχει βέβαια ο Φιλίππειος Αγώνας στη Βέροια, δυο μικρά long run θα ειναι  στην ουσία,  σε περίοδο ξεκούρασης στις δυο πρωτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.  Γιατί μετά αρχίζουν τα ενδιαφέροντα με κύριο στόχο να τρέξω επιτέλους στον ΑΕΘΛΟ (εντός έδρας μια και θεωρώ το Σειχ Σου οικείο) και οπωσδήποτε ενδιάμεσα στο «τρέχοντας στο χιόνι" αν βεβαίως διεξαχθεί.
Ορεξη νάχεις να τρέχεις.  

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


Nα ειμαι καθηλωμενος απο τον πυρετο στο κρεβατι μου και το μονο που με παρηγορει να ειναι οτι δεν ειχα δηλωσει για την Αθηνα. Σκεψου...Να κανεις προπονηση τοσο καιρο και να μην πας .
Ζηλεψα πολυ ομως. Μεγαλη διοργανωση. Δεν ευχαριστηθηκα την τηλεοπτική μεταδοση που η  αθλια κρατικη τηλεοραση την αφησε  στα χερια δυο παιδιων μιας ελαφριας πρωινης ενημερωτικης εκπομπης που δεν ηξεραν τι να πουν περα απο τα τετριμμενα περι «μηνυματος της Ελλαδας» και αλλες τετοιες παπαριες καμαρωτες.
Αν ειναι πραγματι μεγαλη αθλητικη διοργανωση πρεπει να εχει και τηλεοπτικη μεταδοση αναλογη. Με στιβικο σχολιαστη. Με πληροφοριες για τους αθλητες. Και οχι μονο για το «ρεκορ συμμετοχων» (που φυσικα δεν υπηρχε) ή για τον μαραθωνιο που μιλαει ολος ο κοσμος γι’αυτον (δεν ειναι καν μεσα στους τοπ 6 του κοσμου -Βερολινο, Ν. Υορκη, Βοστωνη, Σικαγο , Λονδινο, Τοκυο).
Τελος παντων . Η ΕΡΤ ειναι παλια αμαρτια με τα αθλητικα της.
Ζηλεψα ομως και το ξαναλεω.
Ολους αυτους που πηγαν Αθηνα για τον μεγαλο αγωνα.
Για την ατμοσφαιρα.
Γιατι υπηρχε κοσμος στους δρομους (οχι οπως εδω)
Για τις ατελειωτες ανηφορες και το ζορι της κατηφορας στα τελευταια 10 .
Για το Καλλιμαρμαρο.
Του χρονου θα παω κι εγω.