Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Φιλιππειος στις 8 Δεκεμβριου (στις οχτω του δεκεμβρη που λενε και στα μεγαφωνα)
Ωραιος αγωνας , να πατε...
Για ξεκαρφωμα το γραφω.
Για να ξεχασω τον Κλασσικο.
Που με εχει στοιχειωσει τωρα που τελειωσα την προετοιμασια και ολο αυτον σκεφτομαι.
Γιατι αρχισα και φοβαμαι παροτι προπονηθηκα καλα - καλα.
Ειδα και κατι διαδρομες fly by στο Youtube, ωρε μανα μου ατελειωτη ηταν και η μιση ανηφορα , τη γ...σαμε σκεφτηκα
Τεσπα , θα κανω και τις υπολοιπες 5-6 ελαφριες προπονησουλες και θα ετοιμαστω ...
Και να ετοιμασω μια λιστα με τα χρειαζουμενα...
Και μια λιστα με μουσικη...και να δω τι θα κανω αμα κατεβω στην πρωτευουσα με το καλαθι με τα αυγα και την κοτα για τους συγγενεις ....και πως θα παω και που και τι κακος χαμος θα γινεται εκει που εχουν τα νουμερα...πανικος.
Και με εχει φαει η αγωνια και ευτυχως θα ειναι και αλλοι φιλοι εκει που το εχουν ξανατρεξει ...να παιρνω κουραγιο και ορκιζομαι οτι δεν παω για χρονο, θα παω σιγα σιγα , τον κερατα μεσα που εβαλε ολες αυτες τις ανηφορες στην διαδρομη.

Ελπιζω την αλλη εβδομαδα θα μου εχει περασει....

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ



Φετος ηταν  αγωνας ανταξιος μεγαλης πολης.
Κοσμος και ντουνιας στους δυο αγωνες των 5 και των 21 και πολυς κοσμος στο πεζοδρομιο.
Πολυ καλυτερα απο περυσι που ηταν και λιγο ψοφια τα πραγματα 
Ωραιο - πραγματι - να τρεχεις βραδυ , το τρεξαμε με την παρεα και το ευχαριστηθηκαμε .
Ειδα πολλους που δεν ηξερα οτι τρεχουν να παιρνουν μερος στον ημι. Πιθανον και αυτοι να μην το ηξεραν και να το εμαθαν την ιδια ημερα. Επικινδυνα πραγματα κατα τη γνωμη μου. Δεν πειραζει αν μπουν στο πνευμα καλο θα τους ειναι , αρκει να τσεκαρουν λιγο. Γιατι ειχαμε και το ασχημο στο τελος ...
Μ’αρεσε παντως ο αγωνας. Μπραβο στους διοργανωτες και αν υπηρχαν λαθη η ατελειες, θα ειναι καλυτερα του χρονου. Πολλοι και οι εθελοντες και χρησιμοι. εμενα παντως τιποτα δεν με ενοχλησε , ισα ισα που το χαρηκα.
Θα προτιμουσα μονο  να ειναι δυο στροφες η διαδρομη , γινεται νομιζω ειδικα με την παραδοση της   νεας παραλιας και ισως και μιας παρακαμψης μεσα στο λιμανι - λεω γω τωρα...
Πηγα καλα , για τα δικα μου δεδομενα αν και αντεξα μονο για εικοσι χιλιομετρα στον ρυθμο που ηθελα . Για ενα ψωροχιλιομετρο δεν κατεβηκα το διωρο ...φτου.
Πολυ καλη η παρεα του φιλου μου του κυρ Γιαννη, του διοσκουρου του Φωτη και του Κωστα που τρεξαμε ολοι μαζι σε ολο σχεδον τον αγωνα
Εμαθα μαλιστα αυτες τις ημερες οτι τοση επιτυχια ειχε ο αγωνας της Θεσσαλονικης που πηγε και ο ΣΔΟΕ στον Ημιμαραθωνιο....Ωπα λεω ...πηγαν να τσεκαρουν τις εισπραξεις να παρουν τα λεφτα που θα πηγαιναν στα παιδακια...καλα δεν ντρεπονται ...μετα διαβασα παρακατω ...ο ΣΔΟΕ στον ημιμαραθωνιο, Συλλογος Δρομεων και Οδοιπορων Εορδαιας κλπ κλπ
Καλα ρε κουμπαροι ....ΣΔΟΕ ? Να μας κοβονται τα ηπατα καθε φορα που διαβαζουμε για αγωνα ? Τελος παντων .
Παει κι αυτο ομως , ετρεξα ηδη κι αλλο , ολες κι ολες 8 προπονησεις εμειναν και ο αγωνας.
Λιγοστευουν οι μερες και φοβαμαι... 
Καπου πισω φαινομαι κι εγω...

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

NYXTΕΡΙΝΟΣ




Εχω αρχισει να τις μετραω σαν τον στρατο τις εβδομαδες προπονησης που διαρκουσης μιας ιωσης που εξακολουθει ολιγον να με ταλαιπωρει , σε συνδυασμο με την επαγγελματικη κουραση αλλα και την συσσωρευμενη κοπωση απο τις προπονησεις με εχουν φερει στα ορια μου.
Επιτελους ομως τελειωσαμε με τα πολυ μεγαλα τρεξιματα , δεν υπαρχουν πια τριανταρια και απομενει πια ο νυχτερινος που ελπιζω να τον παω χαλαρα και να τον διασκεδασω αν βεβαια δεν εξακολουθω να νιωθω αρρωστος εως τοτε.
Γιατι το τελευταιο τριανταρι, ηταν σχεδον τριανταρι, δεν ευτυχησε να ξεπερασει τα 25-26 χιλιομετρα παροτι ηταν μια ευχαριστη διαδρομη απο σταδιο - παραλια - λιμανι - Κρηνη και πισω . Νιωθω γενικα  να εχω χασει τις δυναμεις μου με αποτελεσμα να μην μπορω να παρω τα ποδια μου στην Γ Σεπτεμβριου που μου εμοιαζε με Ιμαλαια  .
Αποζημιωση για μενα η καλη παρεα με Γιωργο - Μαρκο τους οποιους λιγο τους καθυστερησα αλλα δεν πειραζει ...
Ωραια μερα και ωραιες εικονες ειδικα οταν κατεβαινεις και πας εντελως,  μα εντελως παραλιακα στο μικρο αλιευτικο καταφυγιο και μετα στη μαρινα.



Παει ομως κι αυτο και ελπιζω - λογικα ετσι θα γινει - οτι θα ειμαι ξεκουραστος ως τον Νοεμβριο με την μειωση των χιλιομετρων και της - οποιας - εντασης ...
Καιρος να ετοιμαζομαι για Νυχτερινο...

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Δυο εβδομαδες με μεγαλο τρεξιμο ακομα....
Τρεις με χαλαρωμα μαζι με την εβδομαδα του αγωνα...
Σαν ψεμματα μου φαινεται οτι απο τον Ιουλιο που ξεκινησα - πριν ακομα παω διακοπες -εφτασα σ'αυτο το σημειο.
Περασαν οι ζεστες ,  αρχισαν τα κρυα και φτανουμε στην Αθηνα.
Με δυο μεγαλα τρεξιματα ακομα ενα εκ των οποιων ειναι ο Νυκτερινος Ημιμαραθωνιος.
Ενα 32αρι την Κυριακη δηλαδη και ουσιαστικα καθαρισα.
Ελπιζω οτι το ποδι δεν θα με ξαναθυμηθει (φτου φτου) , περασα ηδη την καθιερωμενη ιωση που με τυρραναει σε καθε αλλαγη εποχης αν και νιωθω ακομα λιγο αδυναμος
Αν και στο Κυριακατικο θα συμμετασχουν κατι τυποι που ειναι μεν ασπροι , τρεχουν ομως σαν μαυροι. Κι εγω τα φοβαμαι αυτα τα γρηγορα...Δεν πειραζει .
Ειναι δε τετοιος ο μαζοχισμος μου που περιμενω  πως και πως το πρωι της Κυριακης και το ξεσαλωμα της ανωμαλιας απο το σταδιο στην Παραλια και μετα δεξια - αριστερα κι οπου μας βγαλει.
Δυναμεις εχω , αν ειμαι και λιγο καλυτερα να μην βηχω και σαν το  γαϊδαρο...
Ενας μηνας ακομη...