Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

5 ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΛΕΙΠΑΝΕ


Τίποτε δεν με εκπλήσσει
Η απόφαση για επιβολη συνδρομής, για να πάμε να τρέξουμε στο στάδιο , (εστω και αυτά τα 5 ευρώ το μήνα) μου φαινεται απολύτως φυσιολογική
Είναι αντίστοιχη της στάσης που υπάρχει στο κράτος μας απέναντι στην άθληση γενικότερα.
Στα τέτοια τους για τον αθλητισμό και τα οφέλη του .
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνο ένα στάδιο με ταρτάν. Δεν υπάρχει άλλο μέρος για τρέξιμο.
Η χρησιμότητά του έγκειται  στο  ότι  χρηματοδούνται - μισθοδοτούνται κάποιες δεκάδες υπάλληλοι. Αυτό.
Α , και γυμνάζονται και μερικές χιλιάδες κόσμου , είτε αθλητές, είτε ελεύθερα αθλούμενοι.
Αυτό δεν πέρασε από το μυαλό κανενός.
Σε ένα γήπεδο όλοι αυτοί - που ο θεός να το κάνει γήπεδο στα χάλια που βρισκεται.
Γιατι στο κωλοκράτος που ζούμε επί χρόνια ξοδεύονταν αφειδώς χρήματα (τα γνωστά δανεικά) για να δοξαστεί η χώρα από μια σειρά υπερπρωταθλητών, φουσκωμένων από το ντόπινγκ , που εξαφανίσθηκαν σχεδόν όλοι μετά την διακοπή της χρηματοδότησης . Πρωταθλητισμός και μόνο.
Ετσι χάθηκε η ευκαιρία να γίνουν χώροι αθλησης για τον κόσμο και μείναμε με το απηρχαιωμένο Καυτατζόγλειο.
Ετσι δόθηκαν στην αποκλειστική δικαιοδοσία επιχορηγούμενων σωματείων τα δεκάδες κλειστά γυμναστήρια της πολης στα οποία για να μπεις πρέπει να πληρώσεις.
Ετσι έγινε το μεγαλύτερο έργο της πολης , η νεά παραλία , μια αχανης στέπα από τσιμέντο και μαρμάρινα στολνο. ﷽﷽﷽﷽﷽﷽σμοστητισμό είναι η παραγγελίδια   , ολοσδιόλου εχθρική σε οποιαδήποτε απόπειρα άθλησης.
Ετσι πήρανε τις αποφάσεις για ασφαλτόστρωση των  δασικών δρόμων του Σειχ Σου που θα είχαν προχωρήσει αν δεν υπήρχε η κρίση . Για να πηγαινοέρχονται με τις κούρσες τους από την Εξοχή και τα Πεύκα εύκολα και γρήγορα  όσοι έχτισαν στο δάσος και γύρω από αυτό.
Ετσι πήραν και την απόφαση για το εισιτήριο των 5 ευρώ στο στάδιο. Το οποίο εδώ θα  είμαστε , θα ερημώσει για κανα δυο μήνες και μετά θα το πάρουν πίσω γιατι δεν θα αντέξουν  τα εξοδα φύλαξης.
Το Στάδιο είναι δικό μας ομως , όπως και όλα τα υπόλοιπα. Και το δάσος και η παραλία και τα γυμναστήρια. Δεν είναι δικό τους.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που η μονη σχέση τους με τον αθλητισμό είναι η παραγγελία πιτσας μπροστά από την τηλεόραση...  
Να μην ξεχασω να πληρωσω royalties για την φωτο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου