Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Σχιζοφρενειας συνεχεια


Εκει που καθομουν μια χαρα στα αυγα μου και ολες τις προηγουμενες εβδομαδες  ετρεχα κατι ψιλα και - κυριως - χαλαρα , επεσε η προταση απο τον φιλο μου τον Μαρκο που - αποδεικνυοντας εμπρακτως το “αν εχεις τετοιους φιλους τι να τους κανεις τους εχθρους” - προτεινε να παμε για ενα long run   το Σαββατοκυριακο. 
Η εξελιξη ηταν να παμε μεν για το long run αλλα με παρεα Αθανασιου και Μπαμπη επροκειτο περι  αναπαραστασης της θρυλικης ταινιας “Τα μονοπατια της φρικης  ” τσεχικης παραγωγης που δεν την ειχα δει ποτε αλλα την εζησα ψες.
Ξεκινημα φυσικα  αξημερωτα Κυριακης απο το Σταδιο… Και νυσταζα και συνειδητοποιουσα οτι ο δρομος που ειχα διαλεξει παρεα με τα σκυλια αυτα δεν ειχε επιστροφη...
Συναντηση και κουβεντα με αλλους επισης  σαλεμενους  που λαχταρουσαν να ανεβουν για ενα εικοσαρι μεσα στη ζεστη “θα το κανουμε σε 5:10-, 5:20  μας ειπαν ολο χαρα  και μας προσκαλεσαν αλλα φυσικα αρνηθηκαμε την συμπαρασταση μια και εμας τετοιοι χρονοι δεν μας αγγιζουν , εγω προσωπικα την αγαπαω τη ζωη μου. 
Πριν ξεκινησω το ειχα ηδη μετανοιωσει καθως οι αλλοι εβλεπαν την ανηφορα και ξερογλυφοντουσαν, ενω εγω  -λογικος ων - ειχα κουραστει μονο που σκεφτομουν ποσο μακρια ειναι το Καυτατζογλειο απο τον Ζωολογικο κηπο. 
Μην τα πολυλογω,  μετα απο ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ  ανηφορικο τρεξιμο και ακομη περισσοτερο περπατημα στα μονοπατια που μονο ο Μπαμπης εχει παει , κατω απο τις ευγενικες - παντοτε - οδηγιες και υποδειξεις του - ανταξιες κνουτου    γερμανου στρατοπεδαρχη  φυλακων -  και αφου καναμε δεκαδες εντελως ασκοπους κυκλους για να συμπληρωσουμε χιλιομετρα  σαν δασκαλες που μαζευουν ενσημα  να βγουν στην προωρη συνταξη,   φτασαμε και παλι στο περικλειστο και διπλοκλειδωμενο σταδιο  σταδιο οπου φιλησα το εδαφος ευγνωμων που επεζησα της ανεπαναληπτης  εμπειριας … (ωραια ηταν , πλακα κανω, αλλα μου βγηκε η πιστη)

Και να σκεφτει κανεις οτι δεν πηγα στο Ζαγορι οπου ειχα δηλωθει γιατι λεω “ε..κανει ζεστη, δεν καθεσαι σπιτι  σου να μην ταλαιπωρεισαι?” 
Ο αφελης…

Αυτα ηταν ακακα σκυλια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου