Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣ ΖΑΓΟΡΙ



Ενταξει πανε τα τριημερα και τα μπανια, ερχεται και το Ξηρολιβαδο , (ο κορυφαιος αγωνας των Βαλκανιων να μην τα ξαναλεμε αυτα) και μετα  Ζαγορι οπου μετα απο τρεις αποτυχημενες προσπαθειες , εφτασε η στιγμη να το τρεξω.
Επειδη λοιπον  σκεφτηκα  προς στιγμην οτι κακως γραφτηκα στο Ζαγορι οπου μαλλον θα τον πιω κανονικα και με το νομο στις ανηφορες , αποφασισα να κανω μερικες προπονησεις βουνο για να δυναμωσω και να μην βρεθω να σερνομαι σε καποια αγνωστη πλαγια της Ηπειρου.
Ετσι αποφασισα να παω προπονησεις με τον Μπαμπη (ενας ειναι  ο Μπαμπης)  ξεκινωντας απο την αναβαση της Γιαννουλας (4,3 χιλιομετρα τοσο ανηφορικα που κινδυνευεις να ντελαπαρεις σαν τρακτερ) εκμεταλλευομενος αγριως τον τραυματισμο του   κυριως περπατωντας και πολυ λιγοτερο τρεχοντας ...
Την πρωτη φορα  ακομη και το περπατημα δυσκολο μου φανηκε (ασε που με περνανε ολοι ακομη και περπατωντας) αλλα το εβγαλα και ευτυχως  αφου ζεσταθηκα εβγαλα αξιοπρεπεστατα και κατι ανηφορες ακομη (τρεχοντας αυτη τη φορα καθως ολοι οι αλλοι που περασαν απο τα χερια του Γιαπωνεζου λοχαγου - βλ. Γεφυρα του Ποταμου Κβαϊ- ανεβηκαν τρεχοντας ΟΛΗ τη διαδρομη. ).
Βεβαιως ειχε και συννεφια και δροσια γεγονός που κανει την  διαφορα αλλα αυτο θα το αντιμετωπισουμε ξανα την Κυριακη που θα εχει ζεστη και ηλιο ... τι να μην σ'αρεσει... Ζεστη, ηλιος, σκονη, ανηφορα ατελειωτη και ο Μπαμπης απο διπλα να σου λεει οτι για να τρεξεις αξιοπρεπως πρεπει να χασεις 10-20-30-40 κιλα τουλαχιστον κι εγω να διαμαρτυρομαι σαν τις χοντρες οτι αφου "δεν τρωω τιποτε, μαλλον ο αερας με παχαινει"  .
Τελος παντων με κατι τετοια φτιαχνει κανεις χαρακτηρα που θα πρεπει να τον δειξουμε καθως πλησιαζει και η ετησια  εκδρομη στον Ολυμπο οπου θα γινει και παλι ασταματητος  χαβαλες  με κλου την παρακολουθηση του αγωνα του Olympus Marathon οπου θα δουμε ολα εκεινα τα γατακια  (λεμε και καμια βλακεια) να ανεβοκατεβαινουν το βουνο. Φυσικα θα ειμαστε εκει ολοι οι ασοβαροι  σε διαδρομη απο Πετροστρουγκα - Αποστολιδη και δεν συμμαζευεται. (βλ. περυσι http://trehontas.blogspot.gr/2014/07/part-1.html   αλλα και http://trehontas.blogspot.gr/2014/07/part-2.html )

Αν επιζησω απο την Κυριακη θα ξαναπεριγραψω αυτες τις απεριγραπτες ταξιδιωτικες περιπετειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου