Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ



Μετα απο πολυημερο βρασιμο στην πολη και αφου τρεξαμε χωρις τερματισμό στην ΔΕΘ οπου  και εξοντωσαμε τις τελευταιες μυικες ινες των ποδιων μας στο πλακοστρωτο της εκθεσης,  ηρθε η ωρα του Πορτο Καρρας  (Εξ Τερα και δεν συμμαζευεται) οπου θα γινει τρεξιμο ημιμαραθωνιου μετα Σαββατοκυριακου και μπανιου. Θα ειναι σιγουρα ωραια , καταπληκτικο  το μερος , θα γινει και Σαββατοκυριακο με την παρεα, μια χαρα ,
Διαβασα βεβαια και για καταπληκτικες προσφορες διαμονης στους συμμετεχοντες επ'ευκαιρια του αγωνος , τωρα γιατι κανενας  απο οσους ξερω δεν θα μεινει εκει , αγνωστο, μαλλον φοβηθηκαν να μη τους πουν τζαμπατζηδες , αποτελει πραγματικη εκμεταλλευση του ξενοδοχειου... (μας δουλευουν κανονικα μου φαινεται) .
Φυσικα  διαβασα με θρησκευτικη ευλαβεια τον κανονισμο εγγραφης (παρακατω) οπου - πολυ σοφα - υπηρχε προειδοποιηση για καθε πιθανο κινδυνο που μας απειλει απο τη συμμετοχη μας στον αγωνα μεχρι τον προφανη κινδυνο   θανατου η σωματικης βλαβης απο  πεινα (καλα ποσο αργα θα τρεχουμε ?) Να και η αποδοχη ευθυνης :
 "Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: Γνωρίζω πως ο αγώνας τρεξίματος είναι μια δραστηριότητα η οποία ελέγχει τα όριο της σωματικής και πνευματικής αντοχής και μπορεί να επιφέρει κινδύνους για την σωματική μου ακεραιότητα από ασθένεια, τραυματισμό έως και θάνατο. Οι κίνδυνοι (χωρίς να περιορίζονται στους παρακάτω) προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις  , την θερμοκρασία, τον καιρό, τη φυσική κατάσταση των αθλητών , τον εξοπλισμό, τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων (π.χ. εθελοντές, διοργανωτές, κριτές, αθλητές  αλλά και από την αφυδάτωση ή έλλειψη τροφίμων. "
Παντα το λεγα…Σαν τα παιδακια της Μπιαφρας θα γινουμε...
Αλλωστε ως γνωστον απο το φαϊ δεν πεθανε ποτε κανεις , απο την πεινα και τις κακουχιες πεθαναν δισεκατομμυρια ανα τους αιωνες, αυτο ειναι πασιγνωστο και ειναι γνωστο οτι οταν τρεχεις σε αγωνα μπορει να πεθανεις (και ) της πεινας.  
Θα εχω βεβαια μια μικρη αγωνια για το αν θα επιπεσει καποια απο ολες αυτες τις πληγες του φαραω στο κεφαλι μας οταν τρεχουμε αλλα θα το παρω το ρισκο και θα τρεξω , παρα τους προφανεις κινδυνους.

Η παρεα βεβαιως ειναι λιγο αποδεκατισμενη καθως ολα τα αλλα τα καλοπαιδα ξεσκισθηκαν να τρεχουν σε αγωνες εδω κι εκει σε ολη την επικρατεια και αλλου και παρε τους μαραθωνιους στα εξωτερικα , παρε και τα Μετσοβα (οπου κανεις δεν φιλοτιμηθηκε να με παρει μαζι του) , παρε και τα  τριαθλα , δεν πειραζει θα κανουμε την αναγκη φιλοτιμια και θα παμε εμεις κι εμεις , να το υποστουμε κι αυτο στις δυσκολες συνθηκες της Χαλκιδικης να εκπροσωπησουμε την πρωινη ζωνη του σταδιου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου