Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ



Επειδή επίκειται πάλι εκδρομη  στον Ολυμπο για παρακολουθηση του μεγαλου διεθνους αγωνος και επειδη αυτοι που θα ερθουνε (απ'οτι καταλαβα περυσι δηλαδη) ειναι καλα παιδια αλλα δεν τα παιρνουν με την μια , να καποιες οδηγιες για την αναβαση στο ψηλοτερο βουνο της Ελλαδος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ  (αυτο το εβαλα για να ανυψωσω λιγο το εθνικο αισθημα) 
ΟΔΗΓΙΕΣ: (Αναλυτικες)
1.     Οσοι θα ερθετε στον Ολυμπο καλα να παθετε , αντι να πατε για μπανιο στη Χαλκιδικη, πατε τραβιεστε στα βουνα και στις ερημιες
2.     Κατ'αρχην να παρετε μαζι σας πολλα πραγματα , οσα πιο πολλα μπορειτε,  να γελαμε ολοι εμεις που θα παρουμε λιγα και θα ανεβουμε ανετα πανω και σεις θα ανεβαινετε σαν τις γυναικες της Πινδου.  Αλλα εδω σε αυτο το σημειο να επισημανω οτι το γατι εγραψε οδηγιες (και μπραβο της περα απο την πλακα) τις οποιες εγω ανασκολοπισα και παραθετω με τον δικο μου κακοηθη σχολιασμο:
Οι οδηγιες του γατιου ειναι οτι πρεπει ειδικα αμα εισαι βουλγαρος   αρσιβαριστας  (συνοψιζω τι προτεινει για μια τριημερη αναβαση στον Ολυμπο) : Σακιδιο με καλυμμα ή σακκουλες, υπνοσακο ή σεντονι  , εσωρουχα (αφου ειπαμε το φοραμε το κιτρινο απο μπροστα,  το καφε απο πισω και αναποδα την αλλη μερα) , κάλτσες, buff , γάντια, καπέλο , γυαλιά , σκούφο , φακό , μωρομάντιλα φόρμες (και τη γιαγια σας αν εχει κανεις να του πλεξει κανα πουλοβερ στο δρομο) , Πετσετούλα για το πρόσωπο ,οδοντόπαστα, οδοντόκρεμα, (Και χαλακι για το μπανιο αν θελει κανεις η καθαριοτητα μιση αρχοντια να τα λεμε κι αυτα) , 3 με 4 Σάντουιτς (τι 3 με 4 σαντουιτς? Τι ειμαστε τα παιδια της Μπιαφρας? Στα 3000 μετρα θα ανεβουμε μπορει και παραπανω, τι να σου κανουν 3-4 σαντουιτς? πες 34 να εισαι μεσα ) για τα οποια δινονται και οδηγιες πως και ποτε θα φαγωθουν "1 την Παρασκευη , 2 το Σαββατο , 1 την Κυριακη" (λες και ειναι συνταγη γιατρου για υποθετα)  και συνεχιζει… "Κάποιο σνακ που θα ήθελες  (ολα τα σνακ τα θελουμε και πιτσες και μπυρες και μια ξανθια να μας χαιδευει την κοιλιτσα την ωρα του ματς και να λεει "τζουτζουκουλινι" μου" ) , σοκολάτα (μια μονο? Μαλλον τουρτα σοκολατα θα εννοει ) ξηρούς καρπούς (Αμαν  αυτα τα υγιεινα) , μπανάνα (ενα τσαμπι υποθετω εννοει και με μια μαϊμου απο πανω) και ένα λίτρο νερό. Αλλα… υπαρχει  και συνεχεια λες και θα ανεβει η θρυλικη Εθνικη ομαδα της Αρσης Βαρων στον Ολυμπο με τον Πυρο Δημα και τον Ακακιο Καχιασβιλι … Για την διαδρομή ελαφρύ ρουχισμό ,βερμούδα + κοντομάνικο μπλουζάκι,(σε περίπτωση κακοκαιρίας ,παντελόνι μακρυμάνικο και αδιάβροχο, μπουφάν με 2 στρώματα .(η ένα χοντρό φούτερ με κουκούλα ) (εδω να πω οτι οποιος θελει φερνει και μια γατα μαζι να τον ζεσταινει το βραδυ στο κρεβατι)  … Δυο με τρία μπλουζάκια.(από κοντομάνικα έως και μακρυμάνικα ) μια extra βερμούδα -σορτς η μακρύ άνετο παντελόνι –φόρμα (να παρετε και κανα παλτό μαζι σας και κατι καλο μπορει να γινει κανας χορος το βραδυ στο καταφυγιο μη γινουμε ρεζιλι,  πατε σαν τους γυφτους εκει)  … Αδιάβροχο…(αν δεν έχεις πάρε μικρή ομπρελίτσα ) (Γιατι μικρη ? Γιατι ? Αμα εχει ηλιο πολυ? Να παρουμε μια μεγαλη απο αυτες για τις καφετεριες απο τον Χανο που πουλαει επαγγελματικες ομπρελες) 
Ουφ.. κουραστηκα να γραφω ποσο μαλλον να τα κουβαλησω  αλλα εχει και συνεχεια…
"Μπορείς να βάλεις ορειβατικές μπότες (παρτε και  μποτες αλλα και απρε σκι και και τιποτις γαλοτσες μπορει να χρειαστουν μην πατε απροετοιμαστοι)
ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ !!!!!!!!! (μετα εμενα λετε οτι κανω πλακα και τρολαρω ολο τον κοσμο) 
" ΓΕΝΙΚΑ Ο ΣΑΚΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ"
 (Ελαφρυς σαν παλιο ψυγειο, πρακτικος σαν σαμανος της Τουνδρας)  

Μ'αρεσουν οι οδηγιες πολυ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου