Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΤΡΙ , ΤΡΙ, ΤΡΙΚΑΛΑ !!

Κατω απο τα Μετεωρα

Μετά την παταγωδη (αγωνιστικα)  αποτυχια (δικη μου) του Χορτιατη που μετρησε ομως ως ενας καλος περιπατος  στο βουνο, αφοσιωθηκα στον ημιμαραθωνιο αγωνα των Τρικαλων τον οποιον ετιμησα με την παρουσια μου (οχι οτι ενδιαφερθηκε κανεις αλλα εγω πηγα παντως) .
Παρεπιπτοντως μεσα στην εβδομαδα ειχα την ευκαιρια να παρω μερος πρωτη φορα σε προπονηση city - trail (ειναι εκεινο το πραμα που βλεπεις κατι παλαβους να τρεχουν μεσα στην πολη χωρις προφανη αιτια - να εχει γινει σεισμος , να εχει πιασει φωτια ή να γινεται  επιθεση ζομπι φερ'ειπειν) . Το αναφερω γιατι ηταν πολυ ωραια , πηγα με καμια εικοσαρια αλλους βραδιατικα απο τον Αγιο Παυλο (της Θεσσαλονικης) μεχρι ψηλα πανω στις Συκιες και τουμπαλιν, αφου πρωτα μετρησαμε οτι σκαλακι υπηρχε μεσα στην Ανω Πολη. Ηταν υπεροχα , αν αντεχει η ψυχη σας ανηφορα και δειτε καμια ανακοινωση να πατε. Θα κανετε κατι γαμπες σαν ποδοσφαιριστης βεβαια απο την πολλη την ανηφορα αλλα αν δεν σας πειραζει να μοιαζετε τον Σαραβακο μετα την προπονηση δεν πειραζει...
Προετοιμασθηκα λοιπον εντατικα (ψεμματα) και βουρ το Σαββατο κατευθυνθηκα προς την Λαρισα για διανυκτερευση οπου ειχε καταλυσει ηδη ο φιλος μου ο Βαγγελης ο οποιος εχει συγγενικους δεσμους   στην πρωτευουσα του Καμπου, αν μπορουσε ας εκανε κι αλλιως δηλαδη αφου μενει η πεθερα του εκει.
 Αφου εκανα δυο ωρες περιπου για τη Λαρισα και αλλη μιαμιση ωρα μεσα στο κεντρο της πολης οπου κοντεψα να πεθανω απο πεινα , διψα και αφυδατωση ψαχνοντας να βρω διεξοδο με τα αμαξι μεσα στους πεζοδρομους της ασφυκτικα παρκαρισμενης πολης,   κατευθυνθηκα σκοτεινιασμενος στο ξενοδοχειο οπου καθως εβριζα τους Θετταλους πολεοδομους μου ανοιξε την πορτα ενας νανος για να γινει ακομη πιο σουρεαλιστικο το σκηνικο ... (σκεφτηκα "τι ωρα να'ναι " "ε δε θαναι" απανταει αυτος - ψεμματα αυτο ειναι απο ανεκδοτο...συνεχιζω)  .
Τελος παντων περασαμε μια ωραια βραδια με σουβλακια και μπυρες παρεα με τον Βαγγελη,  γιατι η πρωτεϊνη είναι αυτη που δινει τις επιδοσεις οπως αποδειχθηκε και στη συνεχεια.

 Το πρωι βουρ κατευθυνθηκαμε Τρικαλα και απο κει με τα λεωφορεια Καλαμπακα για την εκκινηση. Πολυς ο κοσμος , αλλα και  πολυ κρυο και συννεφια το πρωι , βγηκε ομως ηλιος και ζεστη στη συνεχεια με αποτελεσμα να ψαχνουμε σκια στον δρομο για να τρεξουμε . Πολυ ωραια η εκκινηση , κατω απο τα Μετεωρα, ο αγωνας αξιζει πολυ , κατηφορικη η διαδρομη στην αρχη και ολο ισιαδι στη συνεχεια , ειδαμε και τα αξιοθεατα στον δρομο , μεχρι και στριπτηζαδικο ειχε, αθανατη ελληνικη επαρχια παραγει πολιτισμο στη μεση της εθνικης οδου, παρασαμε πολυ ωραια πρεπει να πω .
Μπροστα ποιοτητα και στο βαθος Μετεωρα

Ο αγωνας ηταν εξαιρετικος με λιγα λογια , ειχε κοσμο πολυ στα Τρικαλα , καλος ανεφοδιασμος , πολλοι εθελοντες , μουσικες ταρατατζουμ κλπ, αξιζε και με το παραπανω καθως και τα Τρικαλα και η Καλαμπακα ειναι ωραιες πολεις το κανεις και για εκδρομη . Μπραβο στη διοργανωση , μου εκανε μαλιστα εντυπωση οτι σε επικοινωνια που ειχα ηταν ευγενεστατοι οι ανθρωποι  και απαντησαν αμεσως . Πετυχαμε  ολοι ανεξαιρετως  καλους χρονους , καταφερα ακομη μια χρονια να τερματισω σαν να ειχα δουλεψει στα χωραφια ολη μερα απο τον ηλιο που με εκαψε (σαν τον κ..ο της μαϊμους εγινα με λιγα λογια), ολα πηγαν καλα , αντε και του χρονου...    

 
Μπαινοντας στα Τρικαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου