Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ DIAMOND LEAGUE





Οι δρομεις που γνωριζω εγω τουλαχιστον , στην πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι κανονικοι , καθημερινοι,  που εβαλαν το τρεξιμο στη ρουτινα τους για ενα σωρο λογους , απο τον πιο απλο , να περναν την ωρα τους, εως και το να ειναι πιο υγιεις, να χασουν βαρος κλπ κλπ. Μεγαλη μεριδα απο αυτους το κανουν γιατι δινεται τωρα μια χρυση ευκαιρια να δοκιμασουν τα ορια τους και τις αθλητικες δυνατοτητες τους εστω και αν εχουν περασει το οριο της αθλητικης ακμης τους, με λιγα λογια δεν ειναι πια τοσο νεοι ωστε να κανουν τις επιδοσεις που θα εκανε ενας φυσιολογικος δρομεας στιβου μεγαλων αποστασεων  , ηλικιας 20 εως 30 χρονων.
Αυτο  δενπειραζει , ειναι μαλιστα να το επαινεις αν και κρυβει και καποια ματαιοδοξια στο βαθος.
Ο λογος που το γραφω αυτο ειναι γιατι παρατηρησα πλεον, οτι μεσα σε ολο τον ογκο "καθημερινων" δρομεων σαν και μενα ας πουμε υπαρχει και μια  μεριδα δρομεων , μεσης τουλαχιστον ηλικιας που την εχουν δει τουλαχιστον σαν αθλητες επιπεδου Diamond league . Αυτο παλι δεν ειναι κατ'αναγκη κακο, οπως αρεσει στον καθενα . Το να παρατηρουνται ομως επεισοδια στους ελαχιστους αγωνιστικους χωρους που εχει η πολη (βασικα το σταδιο) ειναι αλλο πραγμα.
Καταλαβαινω οτι ο γρηγορος δρομεας εχει αναγκη να τρεχει σε εναν "καθαρο" και αδειο  διαδρομο, αλλα το ιδιο εχουν αναγκη να τρεξουν στον ιδιο διαδρομο και οι πιο αργοι δρομεις αλλα και οι ηλικιωμενοι που απλως περπατουν .  Το να βριζεις , κραζεις προπηλακιζεις δεν ταιριαζει στον χωρο . Εμαθα οτι ακομη και ξυλο επεσε σε ηλικιωμενο  ανθρωπο που ειχε  προβλημα υγειας. Τα απογευματα και τα Σαββατα το πρωι στο σταδιο , ωρες δηλαδη που εχει τον πιο πολυ κοσμο, πεφτει κραξιμο απο τους "γρηγορους" στους πιο αργους γιατι δεν μπορουν να πανε λιγα μετρα απο το τσιμεντο .  
Για μενα αυτο ειναι γαϊδουριά. Το ξερω οτι δεν το κανουν ολοι , το κανουν ελαχιστοι. Να ξερουν ομως οτι κι αν νομιζουν για τον εαυτο τους, παραμενουν γαϊδαροι και αθλητικα δεν πιανουν μια ...

(Σχετικα δειτε κι αυτο ειναι ενδιαφερον και ευστοχο: http://longrun.mediaglobe.gr/index.php/el/item/88-runner-pedestrian-bus )

1 σχόλιο: