Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΛΙ



Τα πιο ωραια τρεξιματα της σεζον .
Καμια ενταση , κανενα ζορι, σοβαρος  στοχος δεν υπαρχει, με αποτελεσμα να το ευχαριστιεμαι, ποτε στο βουνο, ποτε στο σταδιο, παρεα με τους αλλους ψυχαναγκαστικους   , με τα χαλαρα χιλιομετρα να περναν ευκολα μεσα απο κουβεντες , ποτε για το μουντιαλ, ποτε για  τις μεταγραφες, ποτε για το ζορι των φιλων που θα πανε να τρεξουν Ολυμπο (Ααααααααχ και εγω θελω καποια στιγμη)
Ενα καλο τρεξιματακι 20+ στο Σειχ Σου την Κυριακη με καλη παρεα , ηταν οτι πρεπει για να μας φυγει και το ταμαχι, μια και ενα long run παντα λεει.
Γιατι αγωνιστικοι  στοχοι δεν υπαρχουν, ενα Ξηρολιβαδο θα παμε το αλλο Σαββατοκυριακο αλλα εκει ειναι απλα τα πραγματα, σκετη ευχαριστηση , θα οργανωσουμε και κανα ψησιματακι μετα , τι αλλο ?
Το γουστο ομως ειναι αυτο το Σαββατοκυριακο που εχει προγραμματιστει - ελεω ΣΔΥΘ βεβαια - Ολυμπος...
Χαμος θα γινεται απο κοσμο,  ειναι και ο αγωνας,  θα δουμε και τους φιλους εκει που θα τρεξουν  , θα περπατησουμε αλλα δεν θα τρεξουμε ευτυχως , μια χαρα.
Πηρα και καινουρια παπουτσια για βουνο, θα τα εγκαινιασω το ΠΣΚ  , τα βλεπει και η γυναικα μου «Παλι παπουτσια πηρες? Κανονικα παπουτσια δεν εχεις,  ποτε θα πας να παρεις?» - «Μα εχω» της απαντησα «εχω τα Μιζουνο και τα Νιου Μπαλανς» αυτη  εννοουσε κανονικα - ανθρωπινα παπουτσια , εγω κανονικα εννοω τα  τρεξιματικα δρομου οχι τρεηλ , συνεννοηση μπουζουκι, ακομη μια αποδειξη οτι το τρεξιμο σε βαραει απευθειας στον εγκεφαλο.   
Απο τον Ιουλιο μαζι ενδεχομενως με τις διακοπες ξεκιναει το προγραμματακι προπονησης , οχι πολλα πολλα , αν καταφερω φετος να βγαλω και δευτερο μαραθωνιο μεσα στη χρονια θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος . 
Ραντεβου, στον Ολυμπο.
Ακου κανονικα παπουτσια...



Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



Η καταραμενη εποχη του χρονου εφτασε , που μας στερει τη χαρα απο το τρεξιμο μας μια και ξεκιναει η ζεστη απο νωρις και τελειωνει αργα το απογευμα ισα - ισα για να σου καταστρεψει το ηθικο κι να σε αποθαρρυνει.
Αφου λοιπον ξεπερασα το προβλημα τραυματισμου που με απασχολουσε επεχειρησα το πρωτο καλο κυριακατικο τρεξιμο στο βουνο με παρεα τη Γεωργια για ενα χαλαρο στην Περαιβου.
Δεν την μπορω τη ζεστη ομως , δεν την παλευω με τιποτε.
Παρα τις προβλεψεις για συννεφια (που μας επιασε μεν αλλα αργοτερα) σιγοψηθηκαμε σαν χαμενοι μεσα στην ερημο με αποτελεσμα να γινει μεν το - οχι και ιδιαιτερων απαιτησεων -  τρεξιματακι , με αρκετο κοπο ομως  και σε ρυθμο αποσπασματος αποδοσεων τιμων . Τουλαχιστον εκει προς το τελευταιο 7αρι μας επιασε και μια βροχη  - ηταν μια ανακουφιση.
Φυσικα,  θα το συνηθισουμε κι αυτο , αλλωστε τα πρωινα μας γινονται εκει κατα τις 6-6:30 το πρωι , αλλα σκεφτομαι οτι αμα πλακωσει ο Ιουλιος που πρεπει  θεωρητικα να ξεκινησω και καμια προετοιμασια,  τη βαψαμε με τις ζεστες.
Ετσι κι αλλιως αμα δεν το γκρινιαξεις δεν το ευχαριστιεσαι τελικα , μια θα εχει ζεστη μια κρυο , η γκρινια εκει. 

Και περυσι τα ιδια ελεγα ο ξεμωραμενος  , θα το περασουμε κι αυτο  και ελπιζω οτι στις 5 του αλλου μηνα στο Ξηρολιβαδο να εχει δροσια οπως και περυσι, αλλιως θαλασσα και αγιος ο Θεος και βλεπουμε που θα κανουμε τα long runs, πως θα τα κανουμε και με τι θερμοκρασιες.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ




Ε,  ναι . Επιτελους.
Εκδρομη στον Ολυμπο. Χωρις τρεξιμο.
Δηλαδη χωρις η   γλωσα να αγγιζει το εδαφος και χωρις να βλαστημαμε την ωρα και τη στιγμη που γεννηθηκαμε.
Εκμεταλλευομενος τον εθελοντισμο - μαζοχισμο ορισμενων φιλων που επιμενουν να συμμαζευουν κατι ζωντανα σαν κι εμας και να μας  πηγαινουν εκδρομες στις εξοχες και στα εξωτερικα , δηλωσα ολο χαρα την συμμετοχη μου - οχι σε αγωνα αυτη τη   φορα -  αλλα στην εκδρομη του ΣΔΥΘ (ορειβατικη εξορμηση το λενε ) στον βουνο των Θεών , τον Ολυμπο. (ταρατατζουμ - ταρατατζουμ  εδω , αμεσως μετα το “Θεών”, για λογους εντυπωσεων και μονο).
Μ’αρεσει ο Ολυμπος. Και καποια στιγμη θα τρεξω κιολας στον τοπικο Μαραθωνιο  (θαχω γινει εξηνταρης αλλα δεν πειραζει , ο εξηνταρης σαν τους τρεις εικοσαρηδες, εχει τριπλες τις χαρες)
Προς το παρον ομως θα παω με τα αλλα παιδια να το περπατησω - εχει καλο προγραμμα ο ΣΔΥΘ .
Εκανα τη δηλωση μου , εβαλα χαρτοσημο την πρωτοκολησα , εκανα και μια σειρα δικαιων αιτηματων που εγιναν ολα αποδεκτα και μετα απο σκληρο παζαρι με τον προεδρο θα ανεβω στο βουνο των Θεων (ταρατατζουμ κλπ κλπ μη τα ξαναλεμε) .
Θελω μονοκλινο δωματιο ειπα, πρωινο στο κρεβατι , καμαριερα με την σχετικη στολη  και οχι ποδαριλες , οχι ροχαλητα και οχι ιστοριες απο τον στρατο.
Θα παω να δω τον Μαρκο και  τον αλλο τον ψηλο τον Μακη τον Μηλια οποιοι προφανως θεωρουν οτι με το υψος τους θα αυξηθει και το υψος του βουνου. Ειναι φιλοι μου ομως και συνδρομεις.
Παω να τους συμπαρασταθω,  να τους ευχηθω, να βοηθησω αν μπορω  να κανω δολιοφθορες σε βαρος των αντιπαλων τους και οπωσδηποτε δεν θα τους δουλεψω καθολου κατα την αναβαση (μετα κανα-δυο βδομαδες ομως εχει να γινει του κουτρουλη ο γαμος , αλογα θα τους κανω ...)
Τους ζηλευω να πω την αληθεια   αλλα κι εμεις καλα θα περασουμε υποπτευομαι , ηθελα πολυ να παω στο βουνο , εχω χρονια να παω.