Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

YEDI KULE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

Μεσα στα πλαισια του ευρυτερου "ξυσιματος" αλλα και εν αναμονη του αγωνα στο Μετσοβο οπου θα ερθουν ολοι οι γνωστοι ανωμαλοι και περιεργοι φιλοι μου τσεκαρω οτι ολο και ξεφυτρωνουν αγωνες .
Το μονο που μενει να απογινει με τους αγωνες δρομου ειναι να κανουν μια μερα αγωνα μεσα στο σπιτι μου. Θα ειναι ωραια. Eχω και πολλες σκαλες θαναι σαν τρεηλ … (αλλα οποιος τερματισει τελευταιος να παρει παρακαλω και τα σκουπιδια να τα βγαλει…)  Το λεω γιατι ο τελευταιος αγωνας που μου τραβηξε την προσοχη  ειναι αυτος  , διπλα στο σπιτι.

12 Ιουνίου 2016 στην Ανω Πόλη. Τωρα πως θα  γινει αγωνας Κυριακατικα μεσα στην πολη και ποιοι δρομοι θα κλεισουν ειναι αλλου παπα Ευαγγελιο. Ενδιαφερον ακουγεται και θα μας βγουν τα ποδια στην ανηφορα. 6 χλμ ολα κι ολα αλλα της μουρλης στο πανω-κατω θα γινει. Ειδικα η ανηφορα απο Ευαγγελιστρια  σε Κηπους Πασα και μετα Επταπυργιο εχει να πει πολλα.  Ολη η διαδρομη πιανει ολοκληρη την Ανω Πολη απο την Ανατολικη πλευρα των τειχων μεχρι το περασμα στις Συκιες (Οσιος Δαβιδ, Βλαταδων κλπ κλπ) . Φυσικα και δηλωσα συμμετοχη (http://www.yedikule.gr ) και ο Θεος βοηθος αλλα και μονο που ο αγωνας ξεκιναει και τελειωνει μεσα στο Επταπυργιο αρκει... (αλλα 8 ευρω για 6 χιλιομετρα? Εεεεεεεε!!!)

Ακομη μεσα δε σε ολα τα περιεργα που διαβασα αυτο το  διαστημα - αν μπορει κανεις να πει οτι μπορεις να διαβασεις στο λαπτοπ - ηταν αυτο:
Πως επηρεαζουν τα στηθη (τα γυναικεια οχι των κοτοπουλων)  το τρεξιμο. Μου τραβηξε - φυσικα  - την προσοχη. (να και το αρθρο : http://www.outsideonline.com/2065486/how-breasts-affect-your-performance#article-2065486 )
Ναι.
Και μαλιστα εξεταζει το θεμα  οχι απο την αυτονοητη πλευρα , δηλαδη οπως το βλεπω εγω, οτι θα ακολουθουσα τρεχοντας μια με μεγαλο στηθος , αλλα απο την επιστημονικη , πως το αντιμετωπιζουν οι γυναικες δρομεις. Και μαλιστα υπαρχει κοσμος που το μελεταει στα σοβαρα το θεμα με  ερευνες,  μελετες κλπ κλπ.
Βεβαια αναγνωριζω οτι καποιες γυναικες αντιμετωπιζουν προβλημα (αν και οσες ξερω που τρεχουν συστηματικα  μαλλον ανηκουν στην κατηγορια "σανιδες" καθως το στηθος ειναι βασικα λιπος οποτε εξαφανιζεται με την παροδο του χρονου.) Το σημαντικο ομως ηταν τα συμπερασματα του αρθρου και χωρις να κανω πλακα : 1ον: "Ο πονος απο την κινηση αποτρεπει πολλες απο την ασκηση" (λογικο) , 2ον:  "Τα σουτιεν βοηθαν αλλα θα μπορουσαν ναναι καλυτερα". (αυτο ειναι σαν το καλυτερα πλουσιος και υγιης , παρα φτωχος και ασθενης) . και 3ον και σημαντικοτερον:    "Τα στηθη κουνουνται πολυ"  (αντεεε δεν το ξεραμε, μα την αληθεια ετσι γραφει).

το αντικειμενο της ερευνας - το καταδικαζουμε
Πολυ ωραιο αρθρο πραγματι ,  γινεται ερευνα απο ολοκληρο Πανεπιστημιο για τα πιο αυτονοητα συμπερασματα, κατι σαν την εκθεση των Πανελληνιων.
(Πριν 30 περιπου χρονια που εδινα και γω, μια βλακεια  για την φιλια ειχε πεσει στην εκθεση και χθες παλι τα ιδια. Τι να πεις και τι να γραψεις… Η φιλια ειναι καλο πραγμα . Και η αγαπη  . Και η ειρηνη. Αυτα.)

Και την αλλη Κυριακη Μετσοβοοοοο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου