Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

Θεα

Φτανοντας Πετροστρουγγα



Σαββατοκυριακο μεγαλων αγωνων το τελευταιο που περασε αλλα καθοτι με επιασε μεγαλη σπαριλα , εριξα μια πιστολια στην συμμετοχη μου στο Ζαγορι και αντι να τραβιεμαι στις Ηπειρους, εκατσα στα αυγα μου.
Περιπου δηλαδη, γιατι μπροστα στο ενδεχομενο να παω καμια Χαλκιδικη μαζι με καμια διακοσαρια χιλιαδες αλλα αυτοκινητα, προεβλεψα να παω να κανω μια προπονηση στον Ολυμπο , κατι που δεν ειχα ξανακανει ποτε στη ζωη μου. 
Γιατι αυτο με την Χαλκιδικη δεν παιζει πια , με τοσα αυτοκινητα προκειται περι μαζοχισμου . Το μονο που αξιζει αν εισαι και λιγο βλαμμενος δηλαδη, ειναι να παρεις το ΚΤΕΛ και να πας , το εκανα περυσι και εχει πολυ πλακα, γνωριζεις και κοσμο. 
Ανοιγει παρενθεση: (Πας στο ΚΤΕΛ φορτωμενος  με το λαπτοπ.  Καθεσαι ησυχα - ησυχα στη θεση διπλα στο παραθυρο. Επειδη ποτε δεν ερχεται να κατσει καμια λαγνα ξανθια διπλα, καθεσαι και περιμενεις. Ξαφνικα μυριζει ποδαριλα. Ερχεται θεια που φοραει πεδιλο με ιδρωμενο ποδι και φυσικα καθεται διπλα σου πιανοντας μιαμιση θεση.   Ανοιγεις λαπτοπ. Φορας ακουστικα και βαζεις ταινια να παιζει με τα εξης θεματα (κατα σειρα προτεραιοτητος) 1. Κανιβαλοι, 2. Ζομπι, 3. Σχιζοφρενης με το πριονι , 4.  Σχιζοφρενης με το πριονι νο 2, 5. Σχιζοφρενης με το πριονι νο 3.
Βλεπεις ταινια και κακαριζεις απο τα γελια καθε φορα που κοβεται ποδι/ χερι / κεφαλι,  ουτως ωστε να αναγκασεις την διπλανη σου να βλεπει,  θελει δεν θελει. Εντος πεντε λεπτων εχει φυγει, μουρμουριζοντας κατι ακαταληπτο, που τελειωνει σε "αλητης" και εσυ συνεχιζεις να γελας και να περνας υπεροχα - τελος παρενθεσης).
Επειδη ομως βαριομουν να διασκεδαζω σαν αυτιστικος, σηκωθηκα Κυριακη πρωι -πρωι και πηγα Ολυμπο να κανω προπονηση (λεμε τωρα) στη διαδρομη Γκορτσια Πετροστρουγγα και κατι ακομη παραπανω.
Καταευχαριστηθηκα να πω την αληθεια , ως γνησιος μονοχνωτος  περναω πολυ καλα με τον εαυτο μου (σπουδαιος τυπος) πηγα αρκετα καλυτερα απο οτι περιμενα, αν και μαλλον κατασταλλαξα οτι για τον αγωνα του Ολυμπου δεν ειμαι .
Ηταν παρα πολυ ωραια στον Ολυμπο παροτι ειχε παρα πολυ κοσμο , αυτο ειναι φυσιολογικο τετοια εποχη , το βουνο κανει υπερωριες κυριολεκτικα , γι'αυτο αλλωστε τα μουλαρια δουλευουν νυχθημερον για να πηγαινουν προμηθειες στα καταφυγια ,   ειχε γεμισει κοπριες απο τα συμπαθη τετραποδα , οι οποιες με τη σειρα τους ειχαν γεμισει απο μεγαλες παχιες μυγες , ηταν πραγματικα υπεροχα ορισμενες στιγμες που δεν προσεχα που πατουσα , το καταλαβαινα απο τον ηχο των μυγων που ενοχλουνταν οταν τους διεκοπτα το γευμα. Εξαιρετικα πραγματι. 
Ηταν ομως συγκλονιστικο να τρεχεις στο βουνο αυτο , το τοπιο ειναι καθηλωτικο. 
Φυσικα εβγαλα φωτογραφιες με την ψυχη μου , ειδα κοσμο γνωστο , μ'αρεσε που ξαναπηγα στο βουνο , πρωτη φορα τρεχοντας ενα μεγαλο κομματι της διαδρομης, γεμισε το ματι μου . Θελω να ξαναπαω.


 
Ωραια διαδρομη

Ανεβαινοντας σκουρτα - μου βγηκε η παναγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου